L’Oficina d’Acció Climàtica i la Nova Mobilitat: Caldes de Montbui escolta al medi ambient

Divendres, 5 de juny de 2020 a les 00:00

En el Dia Mundial del Medi Ambient, Caldes de Montbui destaca dues accions contra el cavi climàtic i per la responsabilitat ambiental: la reducció del trànsit del centre urbà i la posada en marxa de l’Oficina Local d’Acció Climàtica (OLAC)

El municipi commemora el Dia Mundial del Medi Ambient recordant que el consistori ha pres compromisos rellevants intensificar la resposta contra l’emergència climàtica. El compromís més global és la declaració de l’emergència climàtica al municipi, feta per la unanimitat del Ple el desembre de 2019.

Aquesta declaració, presentada en forma de moció, recull el compromís de l’Ajuntament sobre impulsar polítiques clares i contundents per contribuir a l’assoliment dels objectius en matèria de mitigació del canvi climàtic establerts a la Llei 16/2017. 

En aquest sentit, els grups van signar un acord d’acció enfront la gestió responsable de residus, la promoció d’ús prioritari d’energies renovables, l’ús racional de l’aigua i l’explotació racional i sostenible dels recursos naturals.

Un dels pilars d’aquest acord és la creació de l’Oficina Local d’Acció Climàtica sobre la qual l’Ajuntament ultima l’obertura.

https://www.caldesdemontbui.cat//actualitat/noticies/caldes-de-montbui-es-prepara-per-intensificar-la-resposta-contra-lemergencia-climatica.html

Nova mobilitat per un municipi sostenible

En paral·lel, aquest és el segon cap de setmana de funcionament de la Nova Mobilitat calderina, que allibera l’avinguda Pi i Margall de transit els dissabtes, diumenges i festius i que endreça la circulació per intensificar els carrers de prioritat invertida, a favor dels vianants.

Aquesta iniciativa ha estat impulsada amb el doble objectiu d’afavorir un passeig segur en les zones més poblades en el context Covid-19 i de concretar accions a la declaració de l’emergència climàtica calderina. Més informació: www.caldesdemontbui.cat/novamobilitat.

Darrera actualització: 05.06.2020 | 11:03