Localitzat i controlat l’origen de la fuga de fuel que s’ha vessat a l’entorn de les hortes de baix

Dijous, 16 de setembre de 2021 a les 15:00

Els tècnics municipals han localitzat l’origen de la fuga del combustible en un dipòsit que havia quedat soterrat en un terreny privat

La fuga no ha afectat al medi natural i l’impacte ha quedat limitat a la bassa de les hortes de baix i a la depuradora, on ja han començat a treballar equips especialitzats

Un dipòsit de gasoil que havia quedat soterrat més de 6 metres és l’origen de la fuga de combustible que es va detectar ahir. El dipòsit era d’una antiga pelleria que fa anys que havia estat funcionant en aquesta finca, i del qual se’n desconeixia l’existència. Segons els tècnics, el dipòsit hauria rebentat i el combustible que encara hi havia emmagatzemat dins s’hauria filtrat fins arribar a la canalització de sortida de les aigües termals.

Des de l’inici del vessament, els tècnics municipals, conjuntament amb els del Consorci Besòs Tordera i de l’Agència Catalana de l’Aigua, estan treballant en el control i la retirada del vessament.  

L'alcalde Isidre Pineda explica què ha passat i com s'ha actuat.

Rut Estany, cap de sistemes del Consorci Besós Tordera, indica quin és el procediment tècnic que se seguirà a partir d'ara. 

El vessament ha quedat contingut a la bassa i a la depuradora, i no ha arribat a la Riera de Caldes. El fuel no ha afectat el medi natural i l’impacte en la fauna ha quedat limitat a la que ha entrat en contacte directament amb l’aigua de la bassa.

El juliol, alguns dels regants de les hortes, havien detectat petits indicis de fugues. A partir d’aquell moment, l’Ajuntament, conjuntament amb els agents rurals i els propietaris de la finca, havien començat les tasques per esbrinar-ne l’origen. Per això, el propietari de la finca estava duent a terme cates per localitzar la font d’aquestes filtracions.

En les properes hores, l’empresa especialitzada procedirà a buidar i netejar la bassa de les hortes de baix.

 

Darrera actualització: 16.09.2021 | 14:56