L’expedient del projecte d'eixample de la vila de 1875 és el document del mes de desembre

Dimecres, 1 de desembre de 2021 a les 08:00

Aquest mes de desembre l’Arxiu Municipal presenta l’expedient del projecte d'eixample de la vila per la part sud de 1875

El document que l’Arxiu Municipal ens mostra aquest mes de desembre és l’expedient del projecte d'eixample de Caldes de Montbui per la part sud de 1875.

Al 1863-1865 es va redactar un plànol geomètric de Caldes que recollia la situació de la vila al 1863 i la proposta d’eixample i alineació dels carrers, signat per Narciso José Maria Bladó i visat per l’arquitecte de la Província. Aquest plànol el podem situar en un moment en que altres poblacions, amb més població que Caldes, encarregaven aquests estudis, però també com una tasca necessària per l’eixample de la població.

Una de les àrees on Caldes podia ampliar la urbanització de la població d’una forma fàcil i endreçada, així ho recollia la memòria del plànol geomètric, era per la part sud de la vila. Aquesta àrea comprenia els terrenys coneguts com l’heretat del marquès.

L’expedient que avui presenta l’arxiu, recull els acords amb els propietaris dels terrenys per realitzar aquest traçat urbà, Paula Boet i Moreu i Salvador Font i Boet. Els Font i Boet van posar noms a carrers projectats a l’eixample com el carrer de Sant Ramon, el carrer de Sant Pau i el carrer del Marquès, i els seus propis a places com plaça Boet i plaça Moreu.

Per tal de poder crear la trama urbana, calia ocupar terreny i convertir-lo en via pública, fet que revalorava els terrenys on s’urbanitzava i els habilitava per a la construcció d’habitatges, locals i fàbriques.

 

 

Darrera actualització: 01.12.2021 | 09:08