L’estudi sobre els efectes de la balneoteràpia en pacients de covid, present a Termatalia

Dimarts, 4 d'octubre de 2022 a les 00:00

Caldes de Montbui ha explicat l’estudi pilot sobre els efectes de la balneoteràpia en pacients de covid persistent impulsat per l’Ajuntament a les jornades tècniques de la Fira Internacional de Turisme Termal, Salut i Benestar “Termatalia”

L’alcalde Isidre Pineda, la regidora d’Europa i Projecció Exterior i la tècnica de Termalisme han assistit aquests dies al Congrés de Turisme Termal i a la Fira Internacional de Turisme Termal, Salut i Benestar “Termatalia”, que s’ha celebrat a Ourense (Galícia) entre el 27 i el 30 de setembre on han presentat l’Associació de Viles Termals de Catalunya, de la que Caldes de Montbui en forma part i presideix, i l’estudi pilot sobre els possibles efectes de la balneoteràpia en persones afectades de covid persistent. Un estudi impulsat i finançat per l’Ajuntament, encarrerat al Grup de recerca músculo-esquelètica de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques – IMIM, amb la Dra. Natàlia García Giralt com a investigadora principal, i realitzat al Balneari Termes Victòria del nostre municipi.

Tot i que les conclusions de l’estudi no es poden presentar perquè la investigació encara es troba en fase d’anàlisi de resultats, Caldes ha volgut explicar la motivació i la dinàmica de l’estudi, una explicació que ha fet la tècnica de termalisme Marta Luque en el marc de les Jornades Tècniques de la Fira Termatalia.

D’altra banda, Caldes de Montbui ha presentat al Congrés de Turisme Termal l’Associació de Viles Termals de Catalunya que presideix. L’associació també ha estat present a la Fira Termatalia amb la presentació “Catalunya Termal, Font de Vida”, que sota el lema de l’associació ha fet César Ruiz-Canela, alcalde de Naut d’Aran, un dels 15 municipis que la integren.

L’Escaldàrium, també present a la Fira Termatalia

Pel que fa a la presència de Caldes de Montbui, el municipi ha lluït un espai propi dins de l’Associació Europea de Ciutats Històriques i Termals (EHTTA) amb el lema “Més que aigua calenta, mooolt més!”. Aquest aspecte ha quedat evidenciat amb productes fets amb aigua termal i, molt especialment, amb les imatges i màscares de l’Escaldarium, una de les festes mes emblemàtiques de Caldes creada pel Ball de Diables, precisament, a partir de l’aigua termal.


 

Darrera actualització: 04.10.2022 | 13:28

Imatges