L’Escaldàrium estrena web

Dimarts, 7 de juny de 2022 a les 16:00

Aquest any, coincidint amb la seva tornada a la plaça, l'Escaldàrium estrena el nou www.escaldarium.com, dedicat a la difusió i a la descoberta de tot l'imaginari de la Festa del Foc i l'Aigua calderina

Un mes abans de la celebració de l’Escaldàrium, l’esdeveniment calderí presenta una nova versió de www.escaldarium.com, un web que s’ha transformat per fer una aproximació el més fidel i el més exacta a la realitat de la Festa del Foc i l’Aigua.

El nou web serà l’espai de referència per a la població d’arreu de Catalunya que vulgui participar en la convocatòria del 9 de juliol i en tot el programa a l’entorn de l’Escaldàrium, com ara L’execució de les bruixes, l’Acte infantil de Foc i Aigua, La Cultura amb l’Escaldàrium, l’Escumàrium, el Sopàrium i el Concertàrium, entre altres.

A més del lloc de divulgació del programa, aquest també serà l’espai de referència per entendre una festa carregada de símbols i de multitud d’elements originals que la fan única. Els personatges, les danses, la llegenda i la música de l’Escaldàrium s’expliquen des del les pàgines del món virtual per tal d’oferir una millor experiència al món terrenal i a peu de plaça.

La presentació del nou web ha anat a càrrec de membres de la Comissió Escaldàrium: Pep Busquets, regidor d’Escaldàrium, Berta Mayol, cap de colla de Diables i Quim Dasquens, dissenyador i membre del Ball de Diables.

 

Mireu el calendari, el 8 i 9 juliol tremolen

Ball de Diables de Caldes, La Forca, Bombers de Caldes, Músics de l’Escaldàrium i Ajuntament, entitats representades en la Comissió Escaldàrium, han confirmat aquest juny el retorn de la Festa del Foc i l’Aigua a la plaça de la Font del Lleó, després de dos anys de reinvencions i espera provocades per la  pandèmia.

L’organització treballa en la recuperació absoluta d’una festa que farà tremolar la vila el segon cap de setmana de juliol, i que tornarà a explicar l’origen de l’aigua termal. Paral·lelament, s’està dissenyant tota la programació d’actes d’Escaldàrium, que omplirà els dies previs de cultura popular, bruixeria, tradició, innovació, espectacle i consciència social.

Seguiu les xarxes d’Escaldàrium i de les entitats implicades, les properes setmanes s’aniran anunciant novetats fins la presentació del cartell final.

 

A l’espera, però sense parar

El darrer Escaldàrium lliure de condicionants va ser el de l’any 2019. Tot seguit, la pandèmia va provocar un parèntesi forçat de dos anys en els quals les danses de foc i agua úniques en el món es van interrompre.

Tot i així, les entitats representades en la Comissió Escaldàrium van inventar altres formes de mantenir aquesta espurna encesa en la població. Els exemples més sonats: un Concertàrium que va superar totes les expectatives, el bateig del passatge de les Bruixes i la instal·lació del Mural de l’Escaldàrium de l’artista Rock Blackblock. Aquest 2022, l’Escaldàrium torna del tot i torna al seu lloc.

Darrera actualització: 08.06.2022 | 15:38