Les línies d’autobús de Caldes s’incorporen a la T-mobilitat

Dijous, 26 de gener de 2023 a les 12:00

La T-mobilitat ha entrat en funcionament a les línies d’autobús que connecten Caldes amb Barcelona i amb els municipis de l’entorn. El nou sistema també funciona al bus urbà, on conviurà amb els bitllets tradicionals

Aquesta setmana les línies d’autobusos interurbans que circulen per Caldes de Montbui han començat a operar amb la T-mobilitat. L’empresa Sagalés ha integrat més de 170 línies de bus que gestiona a aquesta nova modalitat, entre les quals, totes les que passen o tenen origen i destí a Caldes. Aquesta incorporació també afecta a les línies exprés, com la e9.

Durant tot aquest 2023, la validadora magnètica tradicional conviurà amb la nova màquina contactless que permet validar els títols de la T-mobilitat. De moment, encara no està fixada la data en què els títols tradicionals, amb la banda magnètica, deixaran de ser vàlids. Tot i això, el procés de desplegament de la nova tecnologia sí que preveu anar retirant alguns dels títols actuals de forma gradual. És el cas, per exemple, de la T-jove per a menors de 16 anys que aquest any ja s’ha deixat de vendre en suport cartró.

En el cas de Caldes, els usuaris poden adquirir la nova T-mobilitat al Punt d’Atenció al Client que hi ha a l’estació d’autobusos. En aquesta oficina s’informarà la ciutadania de possibles dubtes i també es pot procedir a la recàrrega de la T-mobilitat de forma presencial.

La incorporació de la tecnologia necessària per acceptar aquest nou sistema de validació als autobusos ha estat un repte tecnològic que, en el cas de les línies d’autobús de Caldes, ha estat especialment complex per l’elevat volum de parades i de zones tarifaries per les circulen.  

El nou sistema conviurà amb el tradicional també al bus urbà

La T-mobilitat també estarà disponible a les línies del bus urbà de Caldes de Montbui. En aquest sentit, els usuaris podran fer servir el nou sistema o bé els títols monomodals com la S1, que gestiona directament Sagalés. D’aquesta manera, conviuran els dos sistemes i les títols dels operadors com la S1 es continuaran venent en el format cartró amb banda magnètica als mateixos punts de venda que fins ara.

A més, tampoc s’elimina el bitllet senzill ni el seu format. Així doncs, els usuaris que ho desitgin podran seguir accedint al bus i adquirir el bitllet senzill abonant-lo en metàl·lic com fins ara.

La T-mobilitat, un nou sistema en fase d’expansió

Actualment, el nou sistema de títols batejat com T-mobilitat ja permet viatjar per tota la xarxa de bus de l’àrea metropolitana de Barcelona, tota la xarxa ferroviària de l’ATM de Barcelona, i està disponible en pràcticament tots els serveis interurbans i urbans d’autobús de les corones 2, 3, 4, 5 i 6. De fet, en aquests moments, prop del 90 % de la xarxa de bus de l’àrea de Barcelona ja permet viatjar amb aquest nou sistema de validació.

La T-mobilitat, avui per avui, és només un canvi en el suport dels títols de transport integrat a Catalunya. Les persones que es donin d’alta de la T-mobilitat, poden disposar del nou títol de forma física en una targeta contactless que es recarrega o en un format digital dins del telèfon mòbil.

Darrera actualització: 26.01.2023 | 15:00