Les instal·lacions esportives calderines obren les portes amb les limitacions de la fase 2

Dimarts, 9 de juny de 2020 a les 11:50

El canvi a fase 2 de desescalada i la reobertura progressiva de les instal·lacions esportives locals permet a les entitats i esportistes no professionals anar recuperant espais d’entrenament

L’Ajuntament ha reobert aquesta setmana les instal·lacions esportives municipals, seguint les instruccions fetes públiques pel Ministeri de Sanitat en l’Ordre SND/414/2020, de 16 de maig, en què es flexibilitzen determinades restriccions establertes en la declaració d’estat d’alarma del Pla per a la transició cap a una nova normalitat.

Ús dels pavellons municipals Les Cremades, Torre Roja i Bugarai i altres espais tancats

L'obertura de les instal·lacions esportives municipals cobertes es fa a través de la concertació de cita prèvia amb l'Ajuntament, titular de la instal·lació. S'organitzen torns horaris, fora dels quals no es pot romandre a la instal·lació, i l’aforament es limita al trenta per cent en cada instal·lació, tant pel que fa a l'accés, com durant la pròpia pràctica.

Aquesta és una  primera presa de contacte on de moment només se cedeixen les instal·lacions als equips sèniors de les entitats esportives locals, als equips federats i, en el cas d’esports individuals federats, al grup d’esportistes que estiguin en la màxima categoria possible.

A les instal·lacions esportives cobertes ja es permet la pràctica esportiva individual, sempre sense contacte físic, mantenint les mesures de seguretat i protecció i la distància física de seguretat de dos metres.

Es coordina l’accés a l’equipament amb l’operari municipal de manteniment, que constatarà que la quantitat de persones assistents és l’acordada, obrirà l’equipament i el tancarà. Per això, l’ús de l’equipament es realitzarà a porta tancada, sense possibilitat d’accés des de l’exterior per part de públic, familiars, ni mitjans de comunicació.

Temporalment no es podrà fer ús dels vestidors, fins a nova ordre i per tant les persones usuàries hauran de venir amb la roba d’entrenar  ja posada. El que sí que es permetrà serà l’ús dels sanitaris en cas de necessitat.

Pel que fa al material esportiu emprat durant l’entrenament es desinfectarà i emmagatzemarà a les dependències de cadascuna de les entitats usuàries i en acabar la jornada es procedirà a la neteja de la instal·lació, reduint la presència de personal al nombre mínim suficient per a la prestació adequada de servei.

Finalment, el Camp Municipal de Futbol es pot obrir amb cita prèvia des de la fase 1 i està regulat per les mateixes restriccions d’ús que els pavellons.

El CEM prepara l’obertura el 15 de juny

Pel que fa al Complex Esportiu Municipal (CEM) Les Cremades (piscines, sales d’activitats dirigides i gimnàs) , el gestor de les instal·lacions esportives municipals, el Club Natació Caldes, ha comunicat a la Comissió de Seguiment amb l’Ajuntament la seva intenció d’obrir portes el proper dilluns 15 de juny.

Fruit de les tasques de neteja i desinfecció les instal·lacions estan gairebé apunt per acollir als centenars d’abonats i abonades del Complex que, malgrat les modificacions que s’hauran d’aplicar en matèria sanitària, podran tornar a reprendre la pràctica esportiva amb el màxim de garanties.

Prova d’això n’és el document amb format guia que ha elaborat el mateix club on informa als usuaris i usuàries de quines son les noves mesures i com caldrà actuar a partir d’ara. Consulteu també www.cncaldes.cat

La piscina, doncs, ja es pot utilitzar també per a fins recreatius, a més dels esportius, seguint unes noves normes. Pel que fa a la piscina descoberta del CEM Les Cremades, es preveu que l’inici de la temporada d’estiu sigui durant la setmana de Sant Joan, com cada any.

 Ús de pistes descobertes

Les pistes descobertes d’accés lliure (que no són escolars), es regulen amb la mateixa normativa que regula l’ús de la via pública. Per tant, no s’hi poden grups de més de 15 persones, cal portar mascareta i cal preveure una distància de dos metres entre persones.

Darrera actualització: 09.06.2020 | 11:52