Les estances de l’Escola Bressol Municipal El Gegant del Pi canvien de nom per apropar la cultura calderina als infants

Dilluns, 13 de juliol de 2020 a les 13:36

L’EBM El Gegant del Pi aposta per apropar la cultura i tradició calderina als infants i canvia el nom de les aules que passen a anomenar-se: Enxanetes, Grallers, Tabalers, Bastoners, Diables, Capgrossos i Castellers

De cara al curs vinent, l’Escola Bressol Municipal El Gegant del Pi farà servir una nova nomenclatura per referir-se als espais de referència dels infants. Així, l'espai Marietes passa a anomenar-se Enxanetes, Ratolins es converteix en Grallers, Oques en Tabalers, Tortugues en Bastoners, Granotes en Diables, Cavalls serà Capgrossos i Elefants passa a ser Castellers.

Amb aquest canvi, l’escola pretén introduir aspectes més calderins i apropar més la cultura i tradició calderina als infants, objectiu que forma part del projecte del Gegant del Pi.

El passat trimestre l’escola va canviar també el nom dels patis i els identifiquem segons l'espècie d'arbre que hi ha en cadascun d'ells. El pati gran es coneix ara com a el de "Les Moreres", l'antic caseta és el de l'Olivera", el de les rodes és "el Til·ler" i el de l'hort o el de l'entrada passa a ser el de "l'Alzina".

En relació a aquest projecte l’escola explica que s’han batejat espais de referència per a grups d’infants, sense atribuir aquest nom als nenes i nens que en formen part. Es fa així perquè és important reforçar el procés de presa de consciència del “jo” en aquesta edat, sense confondre’ls fent que s’identifiquin amb altres noms diferents als seus.


 

Darrera actualització: 15.07.2020 | 13:26

Imatges

Imatge dels exteriors de l'escola