Les colònies per a gent gran donen el tret de sortida al programa d’activitats Gent Gran Activa

Dimecres, 8 de setembre de 2021 a les 00:00

Una vintena de persones participen aquesta setmana a les colònies per a gent gran. És la primera de les activitats organitzades per l’Ajuntament i la Fundació Santa Susanna per aquest col·lectiu

Aquesta setmana, una vintena de persones participen a les colònies per a gent gran en les dues modalitats que hi ha disponibles. La primera, unes colònies diürnes de dos dies a Caldes de Montbui. La segona modalitat, dos dies de colònies a Rupit. En tots dos casos, es duen a terme seguint tots els protocols de seguretat vigents i l’únic requisit és que tots els participants han de tenir la pauta completa de vacunació.

 

Es reprèn el calendari d’activitats amb algunes novetats

Les colònies per a gent gran són el punt de partida del programa municipal d’activitats Gent Gran Activa que organitzen conjuntament l’Ajuntament i la Fundació Santa Susanna per aquest col·lectiu. Un programa que, aquest curs, es pot reprendre amb total normalitat, però adaptat a les restriccions i a les mesures vigents contra la Covid. Això permet que, des d’aquest setembre, ja es puguin dur a terme les activitats previstes en espais interiors, i que l’any passat no es van poder realitzar per les limitacions imposades per les autoritats sanitàries. Les activitats interiors es desenvolupen a Les Cases dels Mestres. L’activitat exterior “Activa’t al parc” es du a terme en diversos parcs del municipi: el del Bugarai, de Can Rius i el de l’Estació.

Com a novetat, aquest curs s’afegeix l’activitat de marxa nòrdica els divendres al matí. Una proposta que se suma a les passejades que ja hi havia programades fins ara pels dimarts i els dijous al matí. Es mantenen les classes de ioga, de gimnàstica, de balls i danses o els tallers de memòria. Paral·lelament, es manté també el servei d’acompanyament individualitzat en l’ús de les noves tecnologies.

Les inscripcions per les diverses activitats ja estan obertes i es poden fer de manera presencial a la secretaria de Les Cases dels Mestres, de dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 15 a 21 h. En canvi, per participar en activitats exteriors com les passejades o la marxa nòrdica no és necessària la inscripció.

 

Un programa d’activitats per un envelliment actiu i saludable

El projecte d’activitats socioeducatives per a les persones grans impulsat per la regidoria de Gent Gran Activa s’adreça a les persones majors de 60 anys residents a Caldes de Montbui. L’objectiu millorar la qualitat de vida de les persones grans i contribuir al seu envelliment actiu i saludable. Per això, proposa promoure bones condicions de salut, la seva participació en la societat, afavorir la formació i garantir el dret a una vida activa i de qualitat.

En l’últim curs, prop de 300 persones grans del municipi van participar a les diverses activitats organitzades dins d’aquest programa.

Darrera actualització: 08.09.2021 | 15:03