L’EMM Joan Valls ofereix concert de final de curs virtual

Dimecres, 3 de juny de 2020 a les 10:00

L'Escola Municipal de Música no s'ha aturat durant el confinament i ha continuat fent classes on line. Per això, ara que arriba el final de curs, ofereix un concert virtual de l'alumnat

“Mai ens ho haguéssim pensat , però sí, es pot fer. De cop i volta tots ens hem hagut d'adaptar a una nova i inesperada situació.” Aquesta és una expressió que en els darrers mesos hem sentim força vegades i aplicada a diferents àmbits. També al món de la música i de l’ensenyament musical.

Poc es pensava el professorat de l'EMM Joan Valls que estaría tant de temps sense poder veure el seu alumnat per poder tornar a fer música plegats. Des del primer moment del confinament, l’EMM Joan Valls va creure oportú seguir en contacte amb l’alumnat i  les seves les famílies. Per això va oferir fer les classes d'instrument amb un format diferent: de manera telemàtica a través de videoconferència. I quan aquesta opció no ha estat possible, s'han buscat alternatives i el professorat ha estat en contacte permanent amb l’alumnat a través de vídeos, de l'enviament de propostes musicals i jocs, tant pel que fa a les assignatures d'instrument com a les de llenguatge musical.

El professorat ha hagut de fer un curs accelerat de noves tecnologies i tot i que les classes presencials tenen una essència especial, des de l’EMM valoren molt positivament aquest periode i el veuen com una experiència per a tothom. D'aquest manera s’ha pogut continuar treballant i fer un seguiment de l’evolució i els progressos de l’alumnat, i se l’ha pogut ajudar amb la música en els dies més durs del confinament.

La música és un bàlsam, una eina essencial per expressar-nos i emocionar-nos

A través de la iniciativa de la música al balcó, que ha estat un èxit a nivell de tot el poble, l’alumnat de l’EMM rebia també l´incentiu d´estudiar una partitura nova cada setmana amb la sorpresa de no saber quina seria.

Per tot plegat, l’escola ha rebut un feedback molt positiu per part de l’alumnat, que ha tingut ganes de seguir tocant, seguir estudiant i seguir fent música.

Concert virtual de final de curs: Divendres 19 de juny a les 19h

Ja per Sant Jordi, els guitarristes de l’escola van oferir amb un vídeoconcert que encara es pot veure als  canals municipals.

I ara que arriba el final d’aquest curs tan especial, l’escola proposa també un concert de final de curs especial i virtual. Serà el divendres 19 de juny a les 19h i es podrà seguir pel canal de Youtube de l´Ajuntament de Caldes de Montbui. Amb aquesta proposta, es vol mostrar el ventall d´instruments i nivells diferents que acull l’EMM Joan Valls, però sobretot el resultat de la bona feina que tant el professorat com l’alumnat ha fet des del confinament.

En els darrers mesos, a tot el món s'ha vist que la música és un bàlsam, una eina per expressar-nos i per emocionar-nos i que és essencial en la societat que vivim. Des de l’EMM Joan Valls es demana una reflexió al voltant del paper de la música i de la cultura en general i s’encoratja a tothom a omplir les sales de concert quan la crisi sanitària hagi quedat enrera i la “nova normalitat” ho permeti.

 

Darrera actualització: 03.06.2020 | 13:02