L’EMM Joan Valls homenatja Rafel Sala i posa el seu nom a l’aula de guitarra

Dimarts, 24 de maig de 2022 a les 08:00

Familiars, amics, professors i ex-alumnes participen a l’homenatge que l’EMM Joan Valls ofereix a Rafel Sala, professor de l’escola fins el 2018. L’escola també bateja una aula amb el nom del guitarrista, mort el 2020

L’aula on habitualment oferia les seves classes el guitarrista i professor de l’EMM Joan Valls porta des d’ara el nom de Rafel Sala, que va morir la tardor del 2020 i que va ser professor de guitarra de l’escola des de 1981 fins la seva jubilació, el 2018. El descobriment de la placa va anar a càrrec de la família i es va fer després d’un concert en record del guitarrista.

D’aquesta manera l’EMM Joan Valls homenatjava Rafel Sala aquest dissabte 21 de maig amb un doble acte al que hi van assistir l’alcalde Isidre Pineda i el regidor d’Educació Pep Busquets. La primera part va consistir en un concert, ofert per amics, exalumnes i companys músics d’en Rafel – alguns vinguts de València on ell hi oferia cursos als estius – que es va fer a les 12h del migdia a la Sala d’Actes de la mateixa escola. La segona part de l’homenatge va ser el bateig amb el nom de Rafel Sala de l’Aula 9, on habitualment ell oferia les classes de guitarra.

Rafel Sala, va morir el 27 de setembre del 2020, dos anys després de jubilar-se, i des d’aleshores, l’equip de l’EMM Joan Valls havia volgut retre-li un homenatge. Les restriccions associades a la pandèmia van impedir fins ara fer un acte obert i de lliure accés com el d’aquest dissabte i en el que s’han retrobat companys, familiars i amics del músic.

El darrer concert que fa oferir Sala a Caldes va celebrar-se precisament amb motiu de la seva jubilació, al juny del 2018, i va omplir la Sala Noble de Can Rius, convertint-se en un veritable homenatge en vida a aquest professor que va ensenyar a tocar la guitarra a més d’una generació, va dirigir l’orquestra, i va encomanar a tothom el seu amor per la música.

 

 

 

Darrera actualització: 24.05.2022 | 14:16

Imatges