L'Audiència Pública presenta les Ordenances i el Calendari Fiscal de l'any 2017

Divendres, 2 de desembre de 2016 a les 08:59

La sessió ha servit per informar a la ciutadania sobre les Ordenances Fiscals, els guals, les modificacions del valor cadastral i el Calendari Fiscal per al 2017

Aquest dijous 1 de desembre al vespre s’ha celebrat a la Sala de Plens de l’Ajuntament l’Audiència Pública dedicada a els Ordenances i al Calendari Fiscal de l’any 2017. En la sessió oberta a la ciutadania hi han participat el regidor de Participació Ciutadana, Isidre Pineda; el regidor d’Hisenda, Josep Ramon Marañés; la interventora i la tresorera municipals.

L’objectiu de la convocatòria ha estat traslladar a la ciutadania, abans de la seva aprovació definitiva, informació sobre les Ordenances Fiscals, sobre guals (ordenança tècnica i ordenança fiscal), les modificacions del valor cadastral i el Calendari Fiscal per al 2017. També s’ha donat resposta a les preguntes fetes pel públic.
Les Ordenances Fiscals que s'han presentat en aquesta Audiència Pública estan exposades al públic al tauler de l’Ajuntament de Caldes de Montbui i a la web municipal, així com al departament de secretaria de l'Ajuntament. Durant el període d'exposició pública, que acaba el 20 de desembre de 2016 (inclòs) les persones que hi tinguin un interès directe poden examinar l’expedient i presentar per escrit, al registre general d'entrada de l'Ajuntament, les reclamacions que estimin oportunes. Transcorregut el període d’exposició pública, si no s’han presentat reclamacions, els acords adoptats restaran definitivament aprovats.


Les Ordenances Fiscals i el Calendari Fiscal de 2017
L’Audiència Pública ha servit per explicar a la ciutadania que, a grans línies, per al 2017 es mantenen els beneficis fiscals i les tarifes (a excepció dels serveis associats als treballs del subministrament d’aigua), s’adeqüen normatives (Lleis 39 i 40/2015 i procediments relatius a l’exposició pública de padrons i a la gestió delegada), i es simplifiquen i es redacten de manera més entenedora alguns articles.

Acte seguit s’han explicat les actuacions que ha dut a terme l’Ajuntament en relació als guals i a les reserves d’estacionament. A partir de l’Ordenança Tècnica que regulava les llicències, els tipus de guals, senyalització, característiques dels guals, etc, s’ha fet una inspecció per a identificar els guals existents que conformaran el cens amb dades actualitzades.

Un cop aprovat el cens resultant, de cara a l’any 2017, es posaran al cobrament els corresponents rebuts d’acord amb l’ordenança fiscal aprovada. Bàsicament, el cens actual incorpora tots els guals que mai han disposat de llicència per la qual cosa passaran a pagar la quantitat que els correspongui igual que la resta de guals que ja disposaven de llicència i pagaven anualment el seu rebut. A l’Audiència Pública s’ha explicat que aquests nous guals que s’incorporen al cens hauran de disposar també d’una placa identificativa. Durant l’any 2017, està previst trametre a cada propietari una liquidació de 17,33 euros per tal d’obtenir la placa que es recollirà a l’OAC de l’Ajuntament.

La sessió també ha informat de les modificacions sofertes pels valors cadastrals dels immobles urbans a partir de la revisió cadastral que va entrar en vigor l’any 2007. Tenint en compte que el valor cadastral ha de ser, aproximadament, el 50 % del valor de mercat, era notori que, en context de crisi, aquests havien quedat molt per sobre. L’Ajuntament va sol•licitar al Ministeri la rebaixa d’aquests valors fins a aquest any 2016 en el qual han considerat que ja s’ha assolit aquest nivell.

ANY                                              2014         2015         2016
COEFICIENT                                0,80          0,78          0,77
VALOR CADASTRAL FINAL         80%         62,4%     48.048%
DECREMENT RESPECTE 2013   20%         37,6%      51,95%

Així, doncs, els valors cadastrals de l’any 2017 seran idèntics als de l’any 2016 i, vist que no s’han modificat els tipus fiscals de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), els rebuts a pagar seran els mateixos que al 2016.

En relació al calendari fiscal s’ha comentat que, en general, es mantenen els períodes d’anys anteriors tot i que per a alguns padrons s’endarrereix un mes el cobrament de les quotes.

 

Darrera actualització: 02.12.2016 | 09:11