L’Audiència Pública del Consell d’Infants 18/19

Divendres, 14 de juny de 2019 a les 00:00

Els consellers infantils expliquen a la ciutadania el projecte “Recapte Solidari per a la Protectora de Caldes” que han fet realitat aquest curs i altres propostes i reflexions per un poble millor

Dijous 13 de juny ha tingut lloc l’Audiència Pública Infantil del Consell d’Infants 2018/2019, que clou tot un curs de treball centrat en millorar Caldes de Montbui gràcies a la reflexió i el treball dels infants.

Els consellers i les conselleres van fer una exposició dels temes tractats en la novena edició del Consell d’Infants del municipi i també van rebre els diplomes i la felicitació de mans de l’alcalde sortint Jordi Solé, el govern del qual va crear aquest òrgan de participació ciutadana.  

Solé va animar als infants a integrar aquesta pràctica de fer política constructiva i reflexiva en les seves vides.

Els joves consellers van explicar el seu gran projecte: el Recapte solidari per  la protectora de Caldes. Durant el Consell 18/19 aquests representants dels alumnes de 5è i 6è de les quatres escoles han mostrat empatia i preocupació pels animals que acull la protectora i han promogut un recapte en el qual van participar milers de famílies, a través dels centres escolars. Gràcies al Consell d’Infants, la protectora té ara estoc d’aliments i materials per atendre gossos i gats.

Consellers i conselleres també van explicar el recull d’observacions i propostes que han fet al llarg d’aquests mesos i que han traslladat a l’Ajuntament, així com el retorn fet per diferents departaments municipals. Els infants han fet consultes i propostes de millora relacionades amb mobilitat sostenible i segura, amb la millora dels parcs, amb solidaritat amb persones amb dificultats, amb turisme, amb gent gran, amb seguretat i amb medi ambient i sostenibilitat.

Gràcies a ells, sens dubte, avui Caldes de Montbui és un poble encara millor.

Accions portades a terme pel Consell d’Infants (2010/2019)

En edicions anteriors del Consell d’Infants, aquest òrgan municipal de participació infantil i juvenil ha portat a terme diferents accions i intervencions al poble. A continuació en detallem algunes:

  • Organització de el Joc de Mou el Cul per promoure la mobilitat a peu o en bicicleta a les escoles
  • Senyalització dels Camins escolars amb una petjada
  • Juntament amb l'Associació del Cor de Caldes i la Taula d'Espai Públic van proposar la instal·lació d'un gronxador adaptat per infants amb discapacitat al parc de l'Estació
  • Creació del logo del Consell d'Infants
  • Creació de la Geocerca Caldes de Montbui amb ulls d'infant
  • Creació d’una targeta infantil per comprar coses a Caldes amb descompte
  • Recapte solidari pels infants refugiats de Síria amb la organització de la Jornada lúdico esportiva «Comparteix la teva felicitat»
  • Organització d'una gimcana per fer reflexionar a la ciutadania sobre la importància de respectar l'entorn i les persones si volem ser un poble educador (PEC)
  • Apadrinament dels parcs per part de les escoles del municipi
  • Recapte solidari amb la protectora d’animals

 

Darrera actualització: 14.06.2019 | 10:28