L’Assemblea Oberta del Nervi Jove ha decidit invertir 6.000€ en la construcció d’un Bike Park

Dijous, 8 d'abril de 2021 a les 13:30

La 8ena edició del Nervi Jove ha decidit destinar 6.000€ a la construcció d’un Bike Park i repartir 6.000€ més a finançar 13 activitats de formació i oci

Els joves de Caldes de Montbui han escollit els projectes i les activitats que han considerat més interessants per destinar-hi 12.000€. Durant la 8ena edició del Nervi Jove, el projecte de pressupostos participatius de joventut, s’ha hagut d’escollir entre els 4 projectes d’inversió i les 22 propostes d’activitats, tallers o tornejos que van presentar una quarantena de joves d’entre 12 i 25 anys. D’aquesta manera, un cop finalitzat el recompte dels vots, els participants han decidit invertir 6.000€ en la construcció d’un parc per a bicicletes i destinar uns altres 6.000€ a finançar 13 propostes d’activitats. Un procés que culmina un exercici de democràcia directe en què els joves han presentat, defensat i votat els projectes que han considerat més interessants.

Laia Cuscó, regidora de Joventut.

La construcció d’un Bike Park ha estat la proposta guanyadora en la categoria de projectes d’inversió i millora de l’espai públic, imposant-se a altres propostes com la millora de l’Skatepark o de les pistes de futbol i de basquet de Can Valls. És la primera vegada que el Nervi Jove decideix invertir diners en un projecte d’espai o d’equipament públic.

Pel que fa a les activitats, la sortida al Llac de Sant Maurici ha estat la més votada de les 13 que al final han resultat escollides. Els joves han decidit destinar 600€ a finançar aquesta activitat. La segona proposta que ha rebut més suport ha estat una esquiada a La Molina, a la qual també s’hi destinaran 600€ i completa el podi una sortida a un càmping de Tarragona, per la qual també es destinaran 600€. L’Assemblea Oberta del Nervi Jove 2021 també ha decidit destinar 600€ a finançar activitats com una sortida al Museu de la Ciència de València, una sortida a una casa de colònies, una acampada al càmping El Pasqualet o per dur a terme un taller d’autodefensa. La resta d’activitats que han estat seleccionades per destinar-hi els diners han estat: sortida a una hípica (500€), organitzar un torneig de pàdel (400€), fer un cicle de cinema a la fresca (300€), fer un taller de primers auxilis (300€), una sortida en bicicleta (100€) o una acampada a l’Espai Jove El Toc (100€).

El 26 de març va acabar el termini de votació de les propostes, que s’ha fet de manera virtual i presencial. Les restriccions imposades per la pandèmia ha obligat a adaptar el procés d’elecció, que s’ha fet per dues vies. D’una banda, de manera virtual votant mitjançant likes a cada una de les propostes. En aquest sentit, les propostes han rebut més de 2000 likes a les xarxes socials i els vídeos de presentació de les iniciatives han acumulat més de 17000 reproduccions. Paral·lelament, entre el 19 i el 26 de març s’ha dut a terme una Assemblea Oberta amb reunions presencials de grups reduïts. Una quarantena de joves han votat els projectes durant les diferents reunions que s’han organitzat.

El projecte Nervi Jove, pressupostos participatius joves, és una iniciativa del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Caldes de Montbui. Per aquest motiu, el procés de participació i la gestió de les propostes escollides està tutelat en tot moment pel Departament de Joventut de Caldes de Montbui per tal de garantir el correcte desenvolupament de tot el procés.

Darrera actualització: 08.04.2021 | 13:12