L’Arxiu a casa ens recorda aquesta setmana el tren El Calderí

Dimecres, 20 de maig de 2020 a les 00:00

El Calderí va unir en tren Caldes i Mollet a finals del s XIX i principis del XX. La línia es va inaugurar el 14 de juliol de 1880 i va deixar de funcionar l'any 1932, tot i que durant la guerra va tornar a circular 2 anys més

La línia ferroviària d’El Calderí tenia 14,9 km i sis estacions: Mollet França, Mollet Nord, Gallecs Polinyà, Santa Perpètua, Palau i Sentmenat i Caldes.

Si durant el segle XIX el tren portava majoritàriament banyistes a Caldes, durant el segle XX es va fer servir intensament pel transport del granit de la pedrera del Remei.

El febrer de 1932 el transport de la pedra ja es feia per carretera.i es va suspendre la circulació del tren,

A causa de la guerra civil, l’any 1937 el tren es va posar en marxa de nou, i va funcionar fins al gener del 1939, quan les tropes nacionals van entrar a Caldes.

L'Arxiu a casa, una iniciativa sorgida del confinament

L’Arxiu a casa és una iniciativa que neix en el confinament i que és independent d’altres que te en marxa l’Arxiu municipal, com El Document del Mes que s’ha reprès aquest mes de maig.

L’Arxiu a casa vol ser una porta virtual a l’Arxiu municipal durant el confinament, i per això les publicacions es fan els dimecres que és el dia que, en situació de normalitat, l’Arxiu tindria obert.

L’Arxiu Municipal va llançar la iniciativa l'Arxiu a Casa per Sant Jordi, que consisteix en publicar documents i/o fotografies els dimecres, ja que aquest és el dia de la setmana en que l’Arxiu te obert al públic en condicions de no confinament.


 

Darrera actualització: 18.05.2020 | 13:42