L’Arxiu a Casa ens mostra aquesta setmana algunes fotografies del fons Guillem Ayora

Dimecres, 10 de juny de 2020 a les 13:50

Les imatges que ens posa a l'abast aquesta setmana l'Arxiu a Casa corresponen al fons fotogràfic de Guillem Ayora, donat pel seu autor a l'Ajuntament de Caldes de Montbui l'any 2015

El fons que el fotògraf Guillem Ayora va donar a l’Ajuntament està compost per més de 7500 imatges analògiques positives, els seus corresponents negatius i més de 300 CD's amb imatges digitals compreses entre els anys 1980 i el 2011.

Les reproduccions que mostra l’Arxiu a Casa d’aquesta setmana formen part de la digitalització d'una mostra de negatius del Fons que es va fer per a l’exposició «La càmera d’en Guillem» que es va fer el novembre del 2015 a la Sala Delger, mesos després de la donació del fons per part del fotògraf, que s’havia produït d’aquell mateix any.
 

Guillem Ayora May (Barcelona, 1924) va instal·lar-se a Caldes de Montbui, l'any 1970. La seva passió per la fotografia el va portar a construir un petit estudi fotogràfic a casa seva i el va convertir en el fotògraf oficial del Setmanari Montbui des dels anys 70 fins l’any 2012. Tot i amb això, en Guillem sempre va ser una mica fotoperiodista del poble ja que tothom hi podia comptar si necessitava una imatge de qualsevol racó o moment relacionat amb Caldes de Montbui.

L'Arxiu a casa, una iniciativa més de l’Arxiu Municipal

L’Arxiu a casa, vol ser una porta virtual a l’Arxiu municipal durant el confinament, i la desescalada i per això les publicacions es fan els dimecres que és el dia que, en situació de normalitat, l’Arxiu tindria obert. L’Arxiu a casa és una iniciativa que va néixer en el confinament i és independent d’altres que te en marxa l’Arxiu municipal, com El Document del Mes.


 

Darrera actualització: 10.06.2020 | 14:20