L’Arxiu a Casa d’aquesta setmana mostra diversos programes antics de la Festa Major de Caldes

Dimecres, 3 de juny de 2020 a les 13:05

Durant més de 150 anys, Caldes de Montbui ha celebrat la seva Festa Major el més d'octubre en honor a la Santa Magestat i a Nostra Senyora del Remei, però antigament s'havia celebrat l'11 d'agost

Antigament la Festa Major de Caldes de Montbui oferia homenatge a Santa Susanna el dia onze d’agost. Anys desprès, la festa gran del poble va començar a retre homenatge a la Santa Majestat que celebrava la seva festivitat el quart diumenge de setembre i per tant la Festa Major es feia durant aquest cap de setmana.

A l’any 1861 es va posar de manifest que la celebració de la Festa Major quedava enfosquida pel posterior aplec del Remei, el segon cap de setmana d’octubre. I per això l’Ajuntament va decidir el dia 21 de juliol de 1861 unificar la celebració de la Santa Majestat i de Nostra Senyora del Remei creant la capvuitada:

Així, la Festa Major es va traslladar al segon cap de setmana d'octubre i la festa del Remei va passar al tercer diumenge, convertint-se en un fi de festa al cap de vuit dies.

L'Arxiu a casa, una iniciativa més de l’Arxiu Municipal

L’Arxiu a casa és una iniciativa que neix en el confinament i que és independent d’altres que te en marxa l’Arxiu municipal, com El Document del Mes que s’ha reprès aquest mes de maig. L’Arxiu a casa vol ser una porta virtual a l’Arxiu municipal durant el confinament, i la desescalada i per això les publicacions es fan els dimecres que és el dia que, en situació de normalitat, l’Arxiu tindria obert.

L’Arxiu Municipal va llançar la iniciativa l'Arxiu a Casa per Sant Jordi, que consisteix en publicar documents i/o fotografies els dimecres, ja que aquest és el dia de la setmana en que l’Arxiu te obert al públic en condicions de no confinament.


 


 

Darrera actualització: 03.06.2020 | 13:46