L’Arxiu a Casa d’aquesta setmana ens mostra documents del fons històric de l’Hospital de Santa Susanna

Dimarts, 23 de juny de 2020 a les 12:00

Es tracta de documents del fons documental de l'Hospital de Santa susanna, cedit per la Fundació Santa Susanna a l'ajuntament de Calde

Es tracta de documents del fons documental de l’Hospital de Santa Susanna, cedit per la Fundació Santa Susanna a l’Ajuntament de Caldes de Montbui l’any 2008

Els documents que presenta l’Arxiu a Casa aquesta setmana pertanyen al Fons històric de l’Hospital de Santa Susanna. L’any 2008, la Fundació de Santa Susanna va cedir a l’Ajuntament de Caldes el fons documental de l’Hospital de Santa Susanna, que conté documentació del s.XIV al S.XX, en llatí, català i castellà.

A les imatges tenim un llibre de comptes de l’any 1550, un receptari del 1601, una donació censal del 1401 i dos privilegis reials a la vila Caldes.

Aquestes imatges i el conjunt de documentació del Fons històric de l’Hospital de Santa Susanna permet conèixer part de la història de Caldes durant 700 anys i veure el funcionament d’un dels molts hospitals medievals que van existir a Catalunya.

L'Arxiu a casa, una iniciativa més de l’Arxiu Municipal

L’Arxiu a casa és una iniciativa que va néixer en el confinament i és independent d’altres que te en marxa l’Arxiu municipal, com El Document del Mes.

L’Arxiu a casa ha suposat una porta virtual a l’Arxiu municipal durant el confinament, i la desecalada. Les publicacions es fan els dimecres que és el dia que, en situació de normalitat, l’Arxiu tindria obert.

 

 

Darrera actualització: 23.06.2020 | 14:27