L’ampliació de les Cases dels Mestres ja és una realitat

Dilluns, 17 d'octubre de 2022 a les 14:00

La inauguració de l’ampliació de les Cases dels Mestres suma més de 600 m2 en aquest equipament sociocultural i això permet disposar d’un Casal de la Gent Gran i l’ampliació de la resta de serveis que s’hi ofereixen

L’ampliació de les Cases dels Mestres ja és una realitat. Aquest equipament sociocultural ja ha començat a funcionar aquest dilluns amb els més de 600 m2 nous que s’han afegit després de les obres d’ampliació.

Ara, amb l’ampliació, Caldes de Montbui ja disposa d’un espai dedicat exclusivament al Casal de la Gent Gran. A més, el nou edifici permet reubicar l'Espai d'Entitats i el Centre Obert Buimont. L’ampliació també beneficiarà la resta de serveis i activitats que acull aquest equipament: l’Escola d’Adults Municipal el Roure Gros, el Centre de Formació Ocupacional, el Programa Municipal Gent Gran Activa i les classes de l’Oficina de Català de Caldes.

L’alcalde, Isidre Pineda, va presidir l’acte d’inauguració que va comptar també amb la participació de David Rodríguez, secretari de Governs Locals i Relacions amb l’Aran de la Generalitat de Catalunya, representants del consistori i familiars de Pilar Aznar. Centenars de persones van participar a la inauguració i van visitar les noves instal·lacions.

Durant l’acte, es va fer l’entrega simbòlica de claus del Casal de la Gent Gran i es va descobrir la placa d’homenatge a Pilar Aznar i López, que va ser regidora de Gent Gran de l’Ajuntament entre el 2011 i el 2019, i que va morir el maig de 2022. De fet, ara, les Cases dels Mestres disposa d’una nova sala de més de 300 m2 batejada amb com Espai Pilar Aznar i López, una de les impulsores del projecte.

Les obres van començar el juny de 2021 i s’han desenvolupat durant aproximadament 18 mesos. Amb la posada en marxa de l’ampliació d’aquest equipament, es completa el projecte de transformació d’aquesta zona del municipi, on també s’ha remodelat completament la plaça de Catalunya i els carrers de l’entorn.

Una ampliació per oferir més i millors serveis

El projecte d’ampliació s’ha dut a terme amb l’objectiu d’adaptar l’edifici existent als nous requeriments que han anat sorgint des de la seva construcció, l’any 2011. El nou edifici, en forma de L, consisteix en una planta baixa, dues superiors i una nova terrassa. L’ampliació s’ha construït de manera lineal, des del carrer de Gregori Montserrat al carrer de Sentmenat, formant una U amb l'edifici existent i envoltant el pati central, que es converteix en el nucli del nou equipament.

Com a centre dinamitzador del barri i punt de trobada de diferents entitats i serveis municipals, s’ha ampliat el pati central dels 8,5 m als 10 m d’amplada. Ara, s'obre de manera completa cap al carrer de Mestre Gregori Montserrat, promovent així la unió d’aquest espai amb la renovada plaça de Catalunya.

Des del pati es podrà accedir a la nova sala polivalent que se situa a tot el llarg del terreny. A més, també es podrà accedir a aquest nou espai des de l'interior del Casal de Gent Gran i des del carrer de Sentmenat. Aquesta sala es pot subdividir mitjançant envans mòbils. En els extrems se situen els vestidors i magatzems, de manera de donar major flexibilitat a l'ús de la sala.

En la primera planta s’ubica el Centre Obert Buimont. El nou espai disposa de dues aules, saló menjador, cuina, espai per a magatzem, armaris i banys propis. S’hi pot accedir a través del passadís de les aules actuals, però també disposa d'un nou accés directe des del carrer de Sentmenat o des de l'escala d'accés a la coberta exterior.

En la segona planta de l'ampliació s'hi ubica l'aula taller polivalent, i a la planta baixa l'Espai d'Entitats.

Tant el Casal de Gent Gran com l'Espai d'Entitats podran funcionar de forma independent de l'àrea de la cafeteria, mitjançant un itinerari accessible que els comunica directament amb el pati i l'accés del carrer de Sentmenat. A més, l’edifici s’ha construït garantint l’accessibilitat total de les persones amb mobilitat reduïda o qualsevol altre limitació.

El responsable del projecte de reforma i ampliació de les Cases dels Mestres ha estat l’arquitecte Diego Fernando Nakamatsu Shiira, de l’empresa Nakamatsu i Associats SLP, que va guanyar el concurs d’arquitectura. El pressupost de licitació ha estat de 1.299.898,99 €. Per tal de finançar l’obra, s’ha comptat amb dues subvencions, 800.000€ del Programa General d’inversions de la Diputació de Barcelona 2019-2023 i 250.000€ del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya. L’Ajuntament de Caldes de Montbui n’ha assumit l’import restant.

Darrera actualització: 17.10.2022 | 14:18