L’alcalde demana prudència en l’inici de desconfinament

Dijous, 30 d'abril de 2020 a les 14:40

Dels 2.138.000 euros de romanent del 2019, un milió d'euros es destinaràn al Pla de Xoc Econòmic per pal·liar les pèrdues materials gnerades per la situació de pandèmia

En la roda de premsa d’aquest dijous, l’alcalde Isidre Pineda, ha destacat la importància del tancament pressupostari de l’any 2019, ja que permetrà utilitzar el romanent, que és de 2.138.000€, per afrontar el Pla de Xoc Econòmic anunciat pel govern local. En aquest sentit, l’alcalde ha anunciat la dotació d’1 mil·lió d’euros al Pla de Xoc, en el qual el govern encara hi està treballant, i la resta, 1.138.000€ es destinarà a liquidar deute.pendent.

Obertura deixalleria i retorn del seervei de recollida de mobles

L’alcalde ha anunciat per la setmana vinent l’obertura de la deixalleria municipal i la posada en marxa del servei de recollida de mobles.

També ha expressat la voluntat del govern municipal de reobrir el mercat municipal, i en aquest sentit i ha posat una data en la que s’està treballant: el 12 de maig. De tota manera, ha deixat molt clar que aquesta data no és definitiva i que dependrà de com evolucionin les xifres de la pandèmia i del compliment o no del compliment del calendari anunciat per a les fases de desconfinament.

Prudència en les sortides al carrer

L’alcalde també ha recordat que aquesta setmana s’ha activat de nou la brigada de jardineria i que aquesta està treballant sobretot en l’adequació dels parcs ara que la ciutadania comença ja a sortir de casa. En aquest sentit, Pineda ha insistit en demanar prudència a la població en aquestes sortides i, més enllà de les normes i de les prohibicions del que es pot fer i el què no, ha demanat sentit comú a l’hora de passejar per tal d’evitar que tothom vagi als mateixos llocs.

Pineda també ha actualitzat les xifres policials del període de confinament: 134 propostes de sancions, 1519 identificacions i 894 vehicles identificats. I ha recordat la funció pedagògica i de servei que fan, especialment en aquests dies, els cossos de seguretat.


Caldes des de la finestra 

Per acabar, l’alcalde ha recordat la iniciativa, llençada aquesta setmana pel Museu Thermalia, de demanar a la gent que envii imatges fetes des de casa seva. Es tracta d’enviar fotos o videos (màxim 25 segons) del que es veu des dels balcons, terrasses o finestres de casa, amb els quals es faran muntatges amb música de Ramon Solé que seran compartits amb tota la població. #Caldesdesdelafinestra.

Les imatges es poden fer arribar per whatsapp al telèfon 617 843 675., indicant el nom i la ubicació des d’on s’han captat les imatges


 


 

Darrera actualització: 04.05.2020 | 08:31