L’alcalde de Saint-Paul-lès-Dax convida als veïns de Caldes a celebrar el Dia d’Europa sumant Km per apropar els dos pobles

Divendres, 7 de maig de 2021 a les 14:00

Julien Bazus, alcalde de Saint-Paul-lés-Dax, envia un missatge per convidar els veïns de Caldes a participar a la iniciativa #sumemKM coincidint amb la celebració del Dia d’Europa

L’ alcalde de Saint-Paul-lés-Dax, Julien Bazus, ha enviat un missatge de vídeo per convidar els veïns de Caldes a participar a la iniciativa #sumemKM per apropar, virtualment, els dos municipis agermanats. El 9 de maig, coincidint amb la celebració del Dia d’Europa, es posa en marxa la campanya que té com a objectiu sumar 514 quilòmetres, que és la distància que separa Caldes de Montbui i Saint-Paul-lès-Dax.

En el missatge, l’alcalde també mostra un exemple de les plaques que instal·laran a les principals entrades del municipi on recorden l’agermanament amb Caldes de Montbui. En aquest sentit, a Caldes també s’ha instal·lat una nova placa per recordar els agermanaments amb la vila francesa de Saint-Paul-lès-Dax i el municipi alemany de Taunusstein. El nou rètol s’ha situat a l’entrada sud del municipi (l’entrada per la zona del Tint).

Com sumar quilòmetres?

Del 9 de maig (Dia d’Europa) fins el dia 16 de maig, totes aquelles persones que vulguin participar en aquesta iniciativa i sumar quilòmetres han de fer-se una foto en algun moment del recorregut fins a la Torre Roja. La imatge ha de servir per demostrar que s’ha fet una part o tot el recorregut. Per tal de comptabilitzar els quilòmetres d’aquella persona (o grup de persones), cal publicar la imatge a Instagram d’algun moment del trajecte i indicar els quilòmetres que s’han fet. S’ha de fer servir les etiquetes #sumemKM i/o #SPLDCaldes i mencionar @esportscaldesm. També es pot enviar la imatge a l’adreça electrònica de la regidoria d’Esports esports@caldesdemontbui.cat.

Un cop acabat el termini, se sumaran els quilòmetres fets entre tots els participants i l’objectiu és arribar als 514 que separen geogràficament els dos municipis.  

Amb aquesta activitat conjunta es vol enfortir encara més el lligam d’aquest agermanament, després d’haver patit, com en tots els àmbits, l’aturada de les relacions físiques o dels viatges com a conseqüència de la Covid-19.

Els veïns de Saint-Paul-lès-Dax celebren cada any el Dia d’Europa dedicant tota una setmana a aquesta efemèride. Enguany, convidaran també a la serva ciutadania a sumar els quilòmetres que separen el seu municipi termal del nostre. En el seu cas, ho faran recorrent un recorregut de 2,5 quilòmetres que voreja el Lac de Christus, al centre d’aquesta localitat.

Darrera actualització: 07.05.2021 | 13:39