L’Ajuntament treballa en la restauració del sistema informàtic municipal després de l’intent de segrest patit durant el cap de setmana 

Dimarts, 3 de maig de 2022 a les 00:00

L’Ajuntament de Caldes de Montbui actua contra el ciberatac i activa els protocols i les eines de protecció dels seus servidors informàtics, pas imprescindible i previ al restabliment de la gestió administrativa local

L’administració local ha dedicat les darreres hores i tots els recursos a blindar-se per tal de mantenir controlat l’intent de segrest del sistema informàtic de l’entitat. Per aquest motiu, ha suspès tota l’activitat relacionada amb la gestió i la tramitació administrativa, que serà restablerta quan es pugui garantir una reobertura segura. 

 

L’alcalde, Isidre Pineda, ha comparegut avui per demanar a la població tota la paciència i col·laboració possible davant aquesta “lamentable situació d’excepcionalitat i de gravetat” i ha assegurat que s’estan “senguint amb rigor tots els protocols per defensar la integritat telemàtica de l’Ajuntament de Caldes de Montbui”. 

 

L’Ajuntament de Caldes de Montbui encara avalua els efectes de l’atac i avança que el restabliment dels serveis no serà immediat i serà paulatí. Fins llavors, es manté el servei de registre d’entrada presencial. 

 

En paral·lel, l’Ajuntament ha actuat posant aquest fet delictiu en coneixement de Mossos d’Esquadra i de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya. 


 

Darrera actualització: 03.05.2022 | 20:13