L’Ajuntament també felicita la Godra en el seu 20è aniversari

Dimarts, 5 de maig de 2020 a les 14:30

El Ball de Diables ha fet un recull d'imatges, dibuixos, escrits i jocs rebuts de la ciutadania per felicitar els 20 anys a la Godra ja que la Trobada de Bèsties prevista pel 25 d'abril per celebrar el seu aniversari s'ha anul·lat debut a la situació de confinament

La Trobada de Bèsties que estava previst fer el 25 d’abril per celebrar l’aniversari de la Godra, aquesta bèstia de foc única a Caldes, haurà d’esperar. La situació actual generada per la crisi sanitària fa impossible aquesta celebració que hagués estat multitudinària i per aquest motiu el Ball de Diables ha recollit els regals que la ciutadania de Caldes els ha fet arribar per la Godra en forma de dibuixos, jocs, escrits... entre el 23 i el 30 d'abril.

El Ball de Diables de Caldes ha explicat que, de seguida que pugui, li prepararà una gran sorpresa i li farà arribar totes les creacions rebudes.

L’Ajuntament s’afegeix a aquestes felicitacions i desitja llarga vida a la Godra, la bèstia de foc que en condicions normals actua 3 cops l'any a Caldes: per la trobada de bèsties, per l'Escaldàrium i per la Festa Major. I que enguany no se sap quan podrà sortir pels carrers de la vila.

La Godra és un ser mitològic

Creada per l’artista Dolors Sans, feta de fibra de vidre i amb 30 punts de foc, la Godra és un ésser mitològic que te cap de lleó, cua de serp i ales de rat penat. És una quimera que representa l'esperit malèvol de la Font del Lleó. Al llarg dels seus 20 anys, la Godra ha participar en desenes de trobades de bestiari, correfocs i algun concurs, sobretot a Catalunya però també ha actuat a França. Quan surt al carrer, la carrega una sola persona.

El seu nom, que va ser escollit per votació popular, significa «drag al revés: Godra, i en honor seu, a caldes hi ha un carreró que porta el seu nom.

Darrera actualització: 05.05.2020 | 17:25

Imatges

Fotografia de Neus Martínez Monné Fotografia de Neus Martínez Monné Cartell del Ball de Diables fent la crida