L’Ajuntament suspèn la Festa Major i aposta pel foment de la #CulturaSegura al llarg dels propers mesos

Dimecres, 23 de setembre de 2020 a les 14:50

L’Ajuntament decideix suspendre la Festa Major 2020 i construir una programació segura, estable i continuada en el temps que contribueixi a la recuperació del sector cultural

Isidre Pineda, alcalde de Caldes 

Laia Cuscó, regidora de Cultura de Caldes

L’Ajuntament de Caldes de Montbui ha decidit suspendre la concentració d’activitats culturals, tradicionals i d’oci en els dies de Festa Major (del 10 al 13 d’octubre de 2020) i programar, en canvi, un seguit de propostes al llarg del temps que contribueixin a revifar el sector i ofereixin espais de lleure segur i de qualitat a la població.

Aquesta decisió persegueix dos objectius fonamentals: protegir la població de situacions de risc en el marc de la crisi sanitària per Covid-19 concentrant una programació extensa en un curt període de temps i recuperar espais a favor de la cultura i el lleure segurs i estables.

En atenció a aquests dos objectius, l’Ajuntament estudia una programació que retorni les manifestacions culturals, tradicional i de lleure al municipi i que sigui flexible i adaptada a les exigències sanitàries canviants.

La construcció de la programació cultural calderina per aquesta tardor i hivern inclourà: l’estudi de possibles espais exteriors i interiors, les converses amb les entitats locals i el replantejament del pressupost municipal que s’hi destina, que necessàriament serà ajustat per atendre qüestions d’urgència promogudes per la situació de pandèmia.

Serà de gran utilitat en aquest projecte el cens de professionals del sector de la cultura que recentment ha elaborat la regidoria de Cultura de l’Ajuntament.

Suport, agraïment i esperança

En paral·lel, l’Ajuntament ha anunciat la celebració d’un acte institucional previst per aquest octubre dedicat exclusivament als efectes de la pandèmia a Caldes de Montbui. En aquest sentit, l’acte inclourà una demostració de suport a les víctimes, un agraïment als agents que han estat en primera línia d’acció durant els moments més crítics i un missatge d’esperança en el procés de reduir els efectes de la malaltia i reconstruir el país.

Aquesta iniciativa inclourà tastets culturals que seran l’avantsala de la programació que vol oferir l’Ajuntament al llarg dels propers mesos, es farà el divendres 9 d’octubre a les 19 h, amb aforament limitat, i serà retransmès pels canals telemàtics municipals.

Tot plegat ha estat presentat en roda de premsa a càrrec de l’alcalde, Isidre Pineda, i la regidora de Cultura, Laia Cuscó.

Darrera actualització: 23.09.2020 | 14:54