L’Ajuntament revisa les condicions d’igualtat entre treballadors i treballadores municipals

Dilluns, 22 de febrer de 2021 a les 10:40

Amb motiu del Dia de la igualtat salarial entre dones i homes, l’Ajuntament anuncia l’elaboració d’un Pla d’Igualtat que solucioni possibles discriminacions a l’administració local

Avui, 22 de febrer, es commemora el Dia de la Igualtat Salarial entre Dones i Homes. Segons dades del darrer informe de l’any 2020 sobre l’Evolució de la bretxa salarial de gènere a Catalunya, la diferència entre el salari d’un home i d’una dona que realitzen una feina d’igual valor, és un 23% inferior en detriment de les dones. En aquest sentit, des de l'Ajuntament de Caldes, mitjançant la Regidoria d'Igualtat, Feminismes i LGTBI+ s’està treballant per analitzar la realitat d'aquestes dades i altres possibles discriminacions que hi pugui haver envers les dones dins del consistori mitjançant la creació d'un Pla d'Igualtat.

El dret fonamental a la igualtat de remuneració per gènere és reconegut des de 1919 per l'Organització Internacional del Treball, però així i tot, després de cent anys, la desigualtat salarial encara continua existint.

L’Ajuntament de Caldes de Montbui, es posiciona com a institució defensora dels drets de les dones i per l’erradicació de tota desigualtat envers elles.

 

Darrera actualització: 22.02.2021 | 10:48