L’Ajuntament reparteix 400 embolcalls reutilitzables per entrepans a les escoles

Dimecres, 18 de novembre de 2020 a les 14:55

Del 21 al 29 de novembre se celebra la Setmana Europea de prevenció de residus i l’Ajuntament promou i difon formes de minimitzar l’impacte de les nostres deixalles sobre el planeta

La població infantil està sent una de les principals aliades en la incorporació dels conceptes de reducció, reutilització i reciclatge en els hàbits i l’entorn quotidià. Per això, l’Ajuntament ha repartit entre les escoles els 400 embolcalls per a entrepans reutilitzables que tenen per objectiu oferir alternatives per reduir els envasos que es generen durant els esmorzars.

Aquests Boc’n Roll provenen d’una iniciativa dels municipis membres del Consorci de Residus del Vallès Oriental i s’han distribuït 7.550 a tota la comarca. En el cas de Caldes de Montbui, han rebut una part cada una de les 4 escoles de primària.

Jo RNova, i Tu?, a la Deixalleria de Caldes

La Deixalleria de Caldes en el marc de la Setmana europea de la prevenció de residus, recorda l’existència del programa Jo RNova, i Tu?, en el qual hi participen les Deixalleries del Consorci i que  promou la reutilització d’objectes en bon estat. Podeu portar objectes que ja no feu servir, per a la seva posterior comercialització mitjançant les entitats d’inserció sòciolaboral de persones amb discapacitat i/o risc d’exclusió adherides a aquest projecte iniciat l’any 2014, i que ha permès la reutilització de més de 13.700 objectes. 

Recordeu també l’existència del servei de recollida de mobles i trastos municipal, que podeu utilitzar demanant cita prèvia (tel. 93 865 56 56), i de la Deixalleria Mòbil, que s’instal·la a la plaça de l’Àngel el primer dimarts de cada mes.

Setmana europea de la prevenció de residus

Aquest programa, que enguany comença el 21 i acaba el 29 de novembre, té com a objectiu organitzar durant accions de sensibilització sobre la prevenció de residus arreu d’Europa. Aquesta edició es realitzarà del 21 al 29 de novembre de 2020.

Durant la Setmana, es persegueix donar a conèixer estratègies de reducció de residus, fomentar accions sostenibles, compartir exemples concrets d’iniciatives per reduir residus i promoure canvis ens els comportaments quotidians de la ciutadania europea.

 

 

Darrera actualització: 18.11.2020 | 14:57