L’Ajuntament promou la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a equipaments municipals

Dimarts, 27 d'octubre de 2020 a les 12:00

Per tal de potenciar l’ús d’energia solar per a l’autoconsum municipal, l’Ajuntament instal·larà plaques solars fotovoltaiques al Pavelló Torre Roja i als habitatges socials que es construiran a l’antiga sala polivalent

Amb la intenció de potenciar al màxim l’ús d’energia solar, l’Ajuntament projecta la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques als equipaments municipals que reforma o de nova construcció. Aquest és el cas del Pavelló Torre Roja, situat a la zona esportiva de Les Cremades, que es reformarà i dels nous habitatges que es construiran a l’antiga sala polivalent, al costat del Centre Cívic. En ambdós casos es preveuen instal·lacions amb connexió a la xarxa.

Pavelló de la Torre Roja

En el cas del Pavelló de Torre Roja, la reforma a nivell energètic consisteix en aïllar la coberta per reduir la demanda, dificultar la condensació i instal·lar plaques fotovoltàiques que es situaran a la coberta.

Amb l’actual llei de l’autoconsum, l’energia que no consumeixi l’equipament es podrà abocar a la xarxa i permetrà disminuir la factura de la llum de qualsevol equipament municipal que es trobi en un radi de 500m.

La instal·lació prevista, de 291 m2, tindrà una potència de 48,4kWp, el què suposarà la generació d’uns 75.000 kWh anualment. El cost d’aquesta instal·lació és de 95.599,17€ i la inversió suposarà un estalvi aproximat de 11.000 € anuals.

Habitatges a l’antiga Sala Polivalent del Centre Cívic

Aquest projecte crearà 5 nous habitages que podràn gaudir de l’energia que es generarà a la coberta. Aquesta energia es descomptarà directament de la factura de consum elèctric.

La instalació prevista, de 44 m2, tindrà una potència de 8,5 kWp, el què suposarà la generació de 12.000 kWh anualment. El cost d’aquesta instalació és de 24.577,16i la inversió suposarà un estalvi aproximat de 1.800 € anuals.

Altres projectes previstos

Actualment s’estan estudiant noves ubicacions per fer-hi més instalacions, com per exemple, a la coberta de les grades del camp de futbol.

D’aquesta manera, l’Ajuntament s’afegeix a la transició energètica que ja ha començat.


 


 


 

Darrera actualització: 27.10.2020 | 14:02