L’Ajuntament posa en marxa diferents accions adreçades a millorar la mobilitat del barri de Can Rossell

Dijous, 10 de juny de 2021 a les 13:30

S’instal·len 3 nous passos de vianants i s’habilita un espai de parada de vehicles a l’entorn de l’Institut. També s’activaran nous estacionaments de zona blava per facilitar la rotació

A partir del 5 de juliol es converteix en zona blava una setantena de places d’aparcament d’un tram de l’av. Josep Fontcuberta i del c. Lleida que s’afegeixen a les places lliures creades el 2020

 

L’Ajuntament posa en marxa un seguit de noves actuacions en matèria de mobilitat centrades, en especial, al barri de Can Rossell. Aquesta és una de les zones del nucli urbà a una major afluència de vehicles i ciutadans per la convivència a l’entorn de l’avinguda Josep Fontcuberta de l’eix comercial i equipaments com el CAP o l’Institut Manolo Hugué. Per aquest motiu, en les properes setmanes es posaran en pràctica diverses accions amb l’objectiu de reduir l’impacte del trànsit en els veïns, millorar la seguretat de vianants i conductors, pacificar encara més la zona en favor de les persones que van a peu i promoure la rotació de les places d’aparcament existents.

Tots aquests canvis els ha presentat aquest dijous el matí en roda de premsa el regidor d'Espais Públics i Mobilitat, Planejament Territorial i Serveis Municipals, Jaume Mauri.

Millorar la seguretat i pacificar la zona

La primera acció consisteix en la instal·lació de tres nous passos de vianants, un d’ells elevat, a l’avinguda Josep Fontcuberta. Aquests nous elements obligaran a reduir la velocitat del trànsit rodat i, a la vegada, augmentaran la seguretat dels vianants. Paral·lelament, aquests nous passos de vianants afavoriran la connexió ciutadana i comercial entre les dues voreres de l’avinguda.

Posteriorment, també s’habilitarà una nova zona perquè els vehicles que acompanyen als alumnes a l’Institut Manolo Hugué puguin fer una parada ràpida sense interrompre el trànsit. Aquest espai de “petó i adéu” -similar a la que ja existeix des de fa un parell d’anys davant de l’escola bressol Els Peixets- facilitarà que els alumnes puguin baixar ràpidament del vehicle, i amb seguretat, per accedir a l’Institut. Aquesta nova mesura ajudarà també a la pacificació del trànsit als carrers de Francesc Macià, Josep Maria Germà i Joan Oliver Pere Quart perquè es reduirà l’actual circulació de vehicles per aquests carrers. També s’instal·larà un nou stop a la confluència entre els carrers Francesc Macià i Joan Oliver Pere Quart per reduir la velocitat dels vehicles provinents dels carrer Velàzquez. A banda d’això, es reforçarà la senyalització del barri per afavorir la pacificació de tota la zona.

A aquestes actuacions cal sumar-hi també el fet que s’ha desplaçat la parada de bus ubicada just davant de l’Institut Manolo Hugué. S’ha n’ha canviat lleugerament la ubicació per facilitar l’accés al pas de vianants i millorar l’entrada directa al pati del centre educatiu.

S’amplia la zona blava

Per tal de fomentar la rotació de vehicles aparcats i incrementar la possibilitat de trobar aparcament en aquests carrers, es convertirà en zona blava el tram de l’avinguda Josep Fontcuberta entre la plaça Lluís Companys i el carrer Avel·lí Xalabarder, així com també s’activarà el tram del carrer Lleida entre els carrers Salvador Espriu i l’avinguda Josep Fontcuberta. Aquesta setantena de places d’aparcament amb parquímetres s’activaran a partir del 5 de juliol, en període de prova fins setembre.

Durant el mes de juny s’instal·larà la senyalització horitzontal i vertical i els parquímetres per activar el mateix sistema que regula la zona blava de la resta del nucli urbà. De la mateixa manera, aquestes places d’aparcament també permetrà disposar d’una hora i mitja gratuïta per a vehicles residents a Caldes de Montbui.

L’objectiu d’aquestes noves places de zona blava és afavorir la rotació de vehicles a l’entorn del Centre d’Atenció Primària, de l’Institut Manolo Hugué i de l’eix comercial. De fet, les dades confirmen que la implantació de la zona blava a la resta del nucli urbà ha multiplicat per 4 les opcions de trobar places d’aparcament disponibles durant l’horari comercial i de funcionament dels equipaments.

La mesura es posa en pràctica després d’haver ampliat l’espai d’aparcament lliure al barri de Can Rossell amb la creació d’una setantena de noves places a finals de l’any 2020. Això va ser possible després de l’adequació de la zona adjacent a l’Institut i els canvis que es van fer al carrer de Velázquez.

S’unifiquen les zones blaves existents

Aprofitant aquestes canvis, també es durà a terme la unificació de la zona blava de tot el nucli urbà. D’aquesta manera, a partir del 5 de juliol ja no es diferenciarà entre zona A i zona B a l’hora de fer servir aquestes places d’aparcament. Per tant, a partir d’aquesta data hi haurà una única zona blava a Caldes de Montbui en la que els residents al municipi podran gaudir d’una hora i mitja d’estacionament gratuït diari. El sistema de parquímetres i l’App serà el mateix que fins ara.

Darrera actualització: 10.06.2021 | 13:44