L’Ajuntament participa en la iniciativa promoguda per Vacances en pau i penja la bandera Sahrauí al balcó de l’Ajuntament

Divendres, 24 de juliol de 2020 a les 12:13

En el marc del projecte de Vacances en Pau, per visibilitzar la situació del poble Sahrauí i manifestar el compromís del Govern Municipal, enguany com a manifestació simbòlica l’Ajuntament penja la bandera saharuí al balcó de l’edifici, els dies 25 i 26 de juliol.

Cada any per aquestes dates, nens i nenes sahrauís omplien de somriures els carrers i places dels pobles i ciutats de Catalunya i Caldes de Montbui, a través de famílies acollidores, rebia nens i nenes Sahrauís.

Aquest any, al igual que moltes altres activitats, el projecte de Vacances en Pau no s’ha pogut dur a terme per la situació provocada per la Covid 19. Als campaments de refugiats sahrauís s’està desenvolupant un projecte de Vacances en Pau alternatiu per fer que l’estiu no sigui tan dur pels infants, tot i la situació de refugi i les altes temperatures que hi ha.

En el marc del projecte de Vacances en Pau cada any s’organitzava una manifestació per La Pau i la Justícia del Poble Sahrauí, per reivindicar el seu dret a l´autodeterminació, el seu dret a retornar a la seva terra i a viure-hi en pau i llibertat. Per denunciar la injustícia en la que viuen refugiats fa més de 45 anys, i la constant violació dels drets humans al Sàhara Ocupat per les forces d’ocupació marroquines.

Tot i la situació d’enguany, s’ha volgut fer una mobilització per visibilitzar la situació del Poble Sahrauí, per demostrar que el compromís amb ells segueix ferm, amb els que malviuen confinats als campaments de refugiats i amb els que estan sotmesos a la brutal ocupació marroquina, als territoris ocupats, que la seva lluita és la de tots i totes i per reclamar al Govern Espanyol que assumeixi, ja, la seva responsabilitat política i jurídica com a potencia administradora del Sàhara Occidental

Aquest any, però la manifestació serà simbòlica, per això l’Ajuntament se suma a la iniciativa de penjar la bandera sahrauí al balcó de l’edifici consistorial el cap de setmana del 25 i 26 de juliol.


 

Perfils i/o etiquetes d’interès:

@SaharaCatalunya

@FonsCatala

#NoUsOblidem

#SaharaLliure

#VacancesEnPau2020

 

 

Darrera actualització: 24.07.2020 | 13:29

Imatges

Imatge de la iniciativa de penjar la bandera al balcó