L’Ajuntament ofereix un centenar de sessions formatives sobre salut als joves

Dijous, 13 de maig de 2021 a les 09:00

Salut Jove és un projecte liderat per Ajuntament i centres de secundària gràcies al qual han tingut lloc 100 accions formatives sobre prevenció i hàbits saludables adreçades a persones de 12 a 18 anys

El projecte Salut Jove es promou gràcies a la col·laboració dels centres on s’imparteix educació secundària a Caldes de Montbui i l’Ajuntament, amb la implicació de l’Espai Jove El Toc. Aquest curs, en el marc del projecte, s’han impartit 100 sessions formatives sobre prevenció en conductes de risc, hàbits saludables i gestió emocional als joves d’entre 12 i 18 anys, estudiants dels instituts Manolo Hugué i Pic del Vent i de l’Escola Pia.

L’objectiu del programa és portar a les aules informació, formació i eines de prevenció sobre diversos aspectes: el tabac, les drogues, l’alcohol, la sexualitat i l’afectivitat, les relacions emocionals, l’ús de xarxes socials i la nutrició són alguns dels temes que es tracten a través de xerrades i tallers formatius. Les sessions són un complement a la tasca tutorial dels centres i són possibles gràcies a la implicació del personal docent.

El programa de sessions 2020/2021 ha arribat a 1369 alumnes de 1r a 4r d’ESO, Batxillerat i Cicles formatius i ha tingut un cost de 7.581€.

Salut Jove va començar l’any 2008 i des de llavors el programa ha anat creixent i les sessions han guanyat rellevància per les necessitats generades en el context COVID-19. Les sessions es van començar a impartir al novembre 2020 i acaben el 14 de maig de 2021.

Servei Salut Jove

En paral·lel, l’Espai Jove El Toc consolida el nou servei de Salut Jove, un espai adreçat a informar i assessorar al voltant de les drogues, la sexualitat, l’alimentació i la promoció d’hàbits saludables prioritzant la població juvenil. Funciona el 2n i 4r dijous de cada més de 17 a 20 h. Contacte: Whatsapp o mòbil 93 865 46 55  / 674 32 35 78 - Instagram @eltoc - email eltoc@caldesdemontbui.cat

La dinamitzadora juvenil i els educadors de carrer també ofereixen un tractament informal dels aspectes de salut, tractant la prevenció des d’un punt de vista positiu i aclaridor.

La guia Reiniciem!

Enguany, com a novetat, s’ha programat Reiniciem!, la nova guia Fem-Tec de la Diputació de Barcelona. La guia Reiniciem! proposa dinàmiques per acompanyar joves i adolescents en la situació de post-confinament a causa de la COVID-19. Les dinàmiques se centren en diversos aspectes del procés d’aprenentatge i creixement, especialment en reconèixer allò que hem perdut, i valorar les fortaleses personals que hem mobilitzat en l’adaptació al confinament.

Fruit de l’experiència i de la interlocució amb els centres s’han detectat necessitats entre l'alumnat calderí (ESO,  Batxillerat i Cicles) relacionades amb la prevenció de consums abusius de substàncies, sexualitat i afectivitat, l’ús de pantalles, la gestió emocional, la relació entre iguals, apoderament jove, entre d'altres.

 

 

Darrera actualització: 13.05.2021 | 09:50

Imatges