L’Ajuntament ofereix un centenar de respostes a necessitats joves als instituts

Dijous, 9 de novembre de 2017 a les 14:30

El programa Punt d’Enllaç organitza 96 accions educatives adreçades a joves que tindran lloc dins l’àmbit escolar i al llarg del curs 2017/2018

Punt d’Enllaç és un programa de l’Ajuntament de Caldes de Montbui que té per objectiu coordinar les necessitats educatives de les persones joves amb les necessitats expressades pels centres educatius i organitzar accions que donin resposta i que es vehiculin a través de l’entorn acadèmic.  

Aquest programa permet avantatges com introduir espais informals de contacte amb els joves, com ara els patis, conèixer els referents de joventut o participar en activitats obertes al municipi aprofitant el calendari festiu. L’abast d’aquestes accions arriba a un total 1.444 alumnes des de 1r ESO a 2n de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mig i Grau Superior.

Durant el curs 2017/2018 tindran lloc 96 accions educatives (50 a l’Institut Manolo Hugué, 28 a l’Escola Pia, 17 a l’Institut Pic del Vent i 1 a l’Escola d’Adults El Roure Gros), amb un cost de 6.515 € que finançat per l’Ajuntament amb el suport de la Diputació de Barcelona. I les accions estan promogudes des de diferents agents de relació amb les persones joves, com ara El Toc, el programa Aire_EC o la Oficina Jove del Vallès Oriental.

Amb  els centres educatius i els joves es faran accions sobre diferents temàtiques, amb especial incidències en aspectes relacionats amb la salut o l’ocupació jove.

Temàtiques de treball del Punt d’Enllaç 2017/2018

·         Referents juvenils (8 accions): Presentació del Servei de Joventut i de l’Espai Jove El Toc, acompanyaments i dinàmiques de cohesió d’Aire_Educació de carrer a 1r ESO.

·         Salut (67 accions): Xerrades sobre el consum drogues, addiccions, la sexualitat i afectivitat, de gestió emocional, de pensament crític.

·         Ocupació (19 accions): Tallers sobre món laboral (Tallers com i on cercar feina, si treballes que cal saber, anem per feina i tallers d’emprenedoria)

·         Educació (2 accions): Difusió als Instituts sobre altres actuacions (14 passi classes i 17 presència als patis) i 2 Jornades d’orientació acadèmica a BTX i ESO

·         Participació (3 accions): Dinamització de l’alumnat dins i fora dels centres pel viatge de fi de curs a 4t ESO. Preparació de El Toc Terrorífic, la Fira de Nadal, Sant Jordi i una jornada d’entitats culturals i juvenils

 

Darrera actualització: 09.11.2017 | 14:59