L’Ajuntament ofereix suport tecnològic a l’alumnat que ho necessiti

Dijous, 9 d'abril de 2020 a les 00:00

Des de l'ajuntament es treballa conjuntament amb els centres educatius i el departament d'Educació de la Generalitat per dotar de dispositius tecnològics a l'alumnat que ho requereixi

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha fet un comunicat en el que remarca que l’inici de la tercera avaluació es farà en situació de confinament. Això vol dir que l’alumnat haurà de treballar telemàticament.

Amb la finalitat de donar suport en aquest tema, des de l’Ajuntament de Caldes de Montbui s’està mirant de facilitar els dispositius electrònics necessaris per tal de contribuir a la reducció de l’escletxa digital i que els alumnes de les escoles i instituts que les seves famílies es troben en situació socioeconòmica de vulnerabilitat tinguin connexió a internet, puguin treballar telemàticament i puguin realitzar les tasques que han preparat els docents per aquestes setmanes de confinament.

Per això, des de la regidoria d’Educació de l’ajuntament, el primer pas que s’ha fet ha estat posar-se en contacte amb els centres educatius per detectar les necessitats que hi ha en aquest sentit, i demanar que facilitin una llista de les necessitats tant d’ordinadors com de connexions a internet inalàmbriques que tindria cada centre. Des dels centres, ja estan contactant amb les famílies per concretar el nombre d’alumnes que tindrian alguna necessitat tecnològica.

La intenció de l’Ajuntament és adquirir llapis USB per a la connexió a internet i instal·lar-hi una targeta de dades contractada directament per l'ajuntament que seria retornable tant bon punt es reprenguin les classes presencials. En aquest sentit, el consistori ja està contactant amb companyies telefòniques per adquirir aquests dispositius per a la connectivitat.

Des de l’ajuntament també s’ha demanat la col·laboració dels centres educatius per tal que puguin fer una cessió temporal d’ordinadors portàtils i/o tablets de que disposin tal i com ja s’ha fet en alguns centres i en la línia de l’inventari que ha començat a fer el Departament d’Educació.

Finalment, el consistori resta a l’espera de rebre directrius del Departament d’Educació que un cop passat Setmana Santa té intenció de donar permisos concrets perquè personal dels centres pogués obrir els equipaments i facilitar el lliurament dels dispositius. En aquest sentit, l’ajuntament s’ha posat a disposició del departament d’Educació de la Generalitat per facilitar la logística del lliurament del material, tan bon punt es rebin les necessitats dels centres, i per treballar de forma coordinada amb les direccions i amb la Inspecció.


 

Darrera actualització: 09.04.2020 | 17:02