L’Ajuntament inverteix més de 10.000€ en restaurar i mantenir els principals elements del Patrimoni Local

Dijous, 29 d'abril de 2021 a les 14:45

Les Termes Romanes, la Sala Noble de Can Rius i l’escultura de bronza de Manolo Hugué del Cementiri Municipal són els espais on aquest any es duen a terme els treballs de restauració i manteniment

L’Ajuntament destina més 10.000€ a la restauració i el manteniment d’alguns dels principals elements del Patrimoni Local. Els treballs, que ja han començat, els realitzarà l’empresa Gamigar, especialitzada en conservació del patrimoni. Les accions es duran a terme a les termes Romanes, a la Sala Noble de Can Rius i a l’escultura de bronze de Manolo Hugué que està instal·lada al Cementiri Municipal.

La regidora de Patrimoni, Carme Germà, ha destacat la importància de dur a terme aquestes tasques de manteniment i restauració.

Agustín Gamarra, soci fundador de l'empresa encarregada dels treballs explica quines sónles actuacions que es faran.

L'alcalde Isidre Pineda defensa la inversió per conservar els elements més destacats del patrimoni local.

A les Termes Romanes és per on els tècnics han començat les tasques de restauració. En concret, s’eliminarà la pols i l’acumulació de terres, fruit de l’erosió de les mateixes columnes, es reposaran petits elements de la construcció que s’han mogut de lloc, així com també es taparan els forats fets pels ocells per fer nius. Les tasques també preveuen altres actuacions per evitar el desgast biològic de l’estructura i la consolidació i reparació del paviment.

El pressupost d’aquesta actuació és de 6.812,30€ i està previst que els treballs durin uns 20 dies. L’última intervenció que es va fer d’aquestes característiques va ser el 2019. L’any passat, com a conseqüència de la pandèmia, no es van poder dur a terme els treballs anuals de manteniment i restauració de les Termes Romanes.

Pel que fa a la Sala Noble de Can Rius, els tècnics se centrar en mantenir i restaurar les pintures de l’espai. En concret, tenen previst reparar les pèrdues de les capes pictòriques, les esquerdes i les fissures que hi ha en algunes de les cantonades. També es faran retocs i reparacions en petits desperfectes a les parets. En aquest cas, el pressupost previst és de 2.480,50€ i els treballs s’allargaran durant aproximadament una setmana.

Finalment, també s’actuarà sobre l’escultura de bronze de Manolo Hugué que està instal·lada al Cementiri Municipal. En aquest cas, els treballs seran per netejar i eliminar taques de la figura i, posteriorment, es farà un tractament per protegir i millorar la lluentor de l’escultura. Aquesta actuació té un cost previst de 1.004,30€ i en uns 3 dies els tècnics calculen que estarà enllestida. Aquesta serà l’última actuació que es farà, un cop finalitzades les tasques a les Termes Romanes i a Can Rius.

Darrera actualització: 29.04.2021 | 14:44