L’Ajuntament instal·la una estructura per recordar les víctimes de la violència masclista i recollir missatges de la ciutadania

Dimarts, 9 de novembre de 2021 a les 00:00

Caldes inicia els actes del 25-N, el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, amb la instal·lació d’una estructura mòbil amb el nom de les víctimes a Espanya el 2021

L’Ajuntament de Caldes de Montbui ha programat un seguit d’activitats durant el mes de novembre en motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència envers les dones. La primera, consisteix en la instal·lació d’una estructura triangular de dos metres d’altura amb el lema “Diem Prou a les Violències Masclistes”. En una de les cares, es podrà llegir els noms de totes les víctimes de violència masclista que hi ha hagut a Espanya el 2021. En una altra de les cares de l’estructura s’hi presenta un iceberg que representa totes les formes de violència que, d’una manera o altra, afecten a les dones. I, finalment, a la tercera de les cares d’aquesta estructura triangular la ciutadania hi podrà escriure els seus desitjos o reivindicacions en relació a la violència masclista.

La regidoria d’Igualtat, Feminismes i Polítiques LGTBIQ+ ha instal·lat l’estructura aquesta setmana a la porxada de l’Ajuntament perquè, d’aquesta manera, tothom qui ho vulgui pugui acostar-s’hi i deixar-hi escrit el seu missatge. L’estructura estarà instal·lada durant tot el mes de novembre. Tot plegat culminarà el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència envers les dones. Durant aquesta jornada, a la tarda, abans de la celebració del Ple Ordinari del mes de novembre, es farà la lectura del manifest davant de l’Ajuntament.

El lema d’enguany és “Violències (in)visibles: Caldes lliure de violències masclistes” i l’objectiu és posar èmfasi en tots els tipus de violència que pateixen les dones. I, més especialment, en aquelles anomenades “invisibles” per les seves formes subtils i arrelades a la societat. I es que, els feminicidis, les violacions i les agressions físiques son només la punta de l’iceberg de les violències. Per això, el missatge insisteix que, per tal d’arribar fins l’arrel del problema, s’ha de sensibilitzar sobre totes les discriminacions i violències que pateixen les dones en el dia a dia.

De fet, el llistat de víctimes que apareix imprès ja ha quedat desactualitzat perquè en les últimes hores s’ha hagut d’afegir un nom més.

Darrera actualització: 09.11.2021 | 14:38