L’Ajuntament i l’Associació d’Empresaris de Caldes signen un conveni per dinamitzar el teixit productiu local i l’ocupació

Dimarts, 31 de maig de 2022 a les 14:00

El nou acord de col·laboració entre l’Ajuntament i l’ADEC estableix les prioritats d’actuació i de promoció de l’activitat econòmica i industrial de Caldes i té una vigència inicial de dos anys

L’Ajuntament i l’Associació d’Empresaris de Caldes (ADEC) han signat un conveni de col·laboració per treballar conjuntament la promoció del teixit productiu local i l’ocupació al municipi. A més, també estableix la necessitat d’establir un marc de cooperació i coordinació per assolir la màxima eficàcia en la consecució dels objectius comuns de millora dels serveis dels polígons industrials, la seva promoció, la cooperació entre les empreses ubicades als polígons i, la creació i millora de l’ocupació a Caldes de Montbui.

El conveni, d’una durada anual i prorrogable com a màxim per un segon any, preveu la concessió d’una subvenció de 5.000 € anuals pels dos propers anys, és fruit de dos anys de treball de l’Ajuntament amb el teixit productiu del municipi. Com a conseqüència d’això, s’ha aconseguit reactivar l’ADEC i s’ha pogut signar aquest acord que, entre d’altres, permetrà millorar els polígons industrials i l’activitat empresarial que s’hi desenvolupa.

L’acord s’ha presentat aquest dimarts en una roda de premsa amb l’alcalde, Isidre Pineda; el regidor d’Indústria, Empresa i Treball, David Través; el president de l’ADEC, Francesc Sagalés; i el vocal de l’ADEC, Eusebi Vila. L’acte s’ha dut a terme a la seu de l’empresa Laboratoris Karizoo, membre de l’ADEC. Després de la presentació s’ha fet una visita a les instal·lacions.

El conveni, un canal de comunicació estable entre empresaris i Ajuntament 

El conveni fixa com a objectiu principal la creació d’un marc de relacions i compromisos estables entre l’Ajuntament i l’ADEC amb l’objectiu de desenvolupar i dinamitzar l’activitat empresarial de Caldes de Montbui, afavorint la competitivitat de les empreses, impulsant l’atracció de nou talent, així com també, la creació de noves activitats econòmiques i industrials que permetin generar ocupació de qualitat. També estableix la col·laboració de les dues parts en el manteniment de la base de dades de les empreses ubicades dins del terme municipal, tant en teixit urbà com en els polígons industrials.   

El text de l’acord concreta algunes de les accions que es duran a terme a partir d’aquesta col·laboració. Entre d’altres, la definició conjunta de les actuacions per millorar i adequar l’espai industrial i les infraestructures dels polígons; la planificació conjunta de les actuacions relacionades amb el manteniment i els serveis dels polígons; la promoció de serveis de cooperació i de xarxes de col·laboració entre les empreses del municipi; la col·laboració en la definició dels perfils professionals i la participació en accions promogudes adreçades al foment de l’ocupació i la reincorporació de persones al mercat de treball; o bé, la promoció de la formació de mà d’obra especialitzada en es coles professionals de Caldes i la canalització de pràctiques a empreses del municipi.

Per tal de coordinar les accions, el conveni preveu la constitució d’una Comissió de Seguiment amb representants de l’Ajuntament i de l’ADEC que es reunirà, com a mínim, quatre cops l’any. A banda d’això, el text signat compromet l’Associació d’Empresaris de Caldes a elaborar un Pla d’Acció Anual i a realitzar un acte cada any per donar visibilitat als polígons industrials i a les empreses que hi estan ubicades.  

La primera actuació: la numeració dels polígons

Més enllà de les accions concretes que recull l’acord per tal de millorar les condicions dels polígons industrials, la primera acció que es durà a terme per part de l’Ajuntament serà la numeració oficial dels polígons. Això permetrà identificar de forma oficial i inequívoca totes les empreses instal·lades als polígons industrials per facilitar la seva localització i ordenació. En les properes setmanes, es procedirà a informar els propietaris de les finques i s’instal·laran els números corresponents.

Darrera actualització: 31.05.2022 | 14:50