L’Ajuntament ha identificat 30 propietaris d’animals domèstics que no recullen els excrements de les seves mascotes

Divendres, 5 de novembre de 2021 a les 14:00

La Policia Municipal i l’Agent Rural intensificaran aquesta tardor la campanya de control d’excrements i el control dels animals domèstics per comprovar que estiguin censats correctament

L’Ajuntament ha pogut identificar una trentena de propietaris que, en els útims dos anys, han deixat que el seu gos fes les seves necessitats a la via pública i, posteriorment, no han recollit els excrements. A aquests propietaris se’ls ha obert el corresponent expedient sancionador. Se’ls ha pogut identificar, precisament, gràcies al control genètic que es fa de les femtes que els inspectors troben pel carrer. Per això, en els propers mesos es continuaran fent els controls genètics d’excrements a la via pública per a poder identificar els propietaris incívics que no recullen els excrements de les seves mascotes.

Ho explica el regidor d'Espais Públics i Mobilitat, Jaume Mauri:

Paral·lelament, aquesta tardor es posa en marxa una campanya per comprovar que els propietaris d’animals domèstics tenen censats correctament els seus animals de companyia. L’objectiu és detectar més fàcilment els propietaris de gossos que incompleixen la normativa i deixen les femtes dels seus animals de companyia al mig del carrer. Per això, aquesta tardor, la Policia Municipal i l’Agent Rural duran a terme una campanya específica per comprovar que els animals de companyia que circulen per la via pública estan degudament censats, tal com estableix l’ordenança municipal vigent.

La campanya suposarà l’establiment de diversos punts de control aleatoris en diversos espais del municipi. L’objectiu final d’aquesta acció és poder identificar més fàcilment a través de les dades genètiques dels animals els responsables de l’existència d’excrements al carrer i evitar així la proliferació d’aquesta actes incívics.

Cal recordar que l’ordenança estableix la persona propietària d'un animal de companyia (gossos, gats i fures) està obligada a censar-lo. Per a fer-ho, cal haver identificat correctament l'animal mitjançant, per exemple, un microxip. I a més, en el cas de gossos, s’han d’aportar les dades genètiques de l’animal.

Darrera actualització: 08.11.2021 | 14:23