L’Ajuntament facilita dispositius informàtics als alumnes sense connectivitat i a les residències de la gent gran

Dijous, 23 d'abril de 2020 a les 13:40

Per tal de facilitar les classes telemàtiques dels alumnes i les videoconferències i trucades entre residents de les residències i les seves famílies, l'Ajuntament facilita dispositius informàtics a qui en necessita. L'alcalde ha donat aquesta i altres informacions durant l'atenció a mitjans setmanal feta aquest matí. 

A la roda de premsa feta aquest matí, l’alcalde Isidre Pineda ha anunciat que entre avui i demà es començaran a repartir els dispositius informàtics als alumnes que o bé no disposen d’ordinador (uns 60) o bé no disposen de connectivitat (29) i als que, des de l’Ajuntament se’ls facilita. D’aquesta manera, tot l’alumnat de Caldes, que s’ha anat estudiant cas per cas, podrà seguir les classes d’aquest trimestre i fins a finals de curs de forma telemàtica.

Encara en l’àmbit educatiu, Pineda ha recordat que tant l’Escola Municipal de Música Joan Valls com l’Escola Municipal d’Adults El Roure Gros continuen fent classes de forma telemàtica, i ha destacat l’èxit de la iniciativa Música des del Balcó promoguda per Joan Valls, en la que la que cada vegada hi participa més gent interpretant i cantant la cançó proposada per l’escola cada dilluns a les 19h. En la darrera edició, la d’aquest dilluns, s’han rebut 30 vídeos.

Residències

L’alcalde també ha anunciat el repartiment de tauletes i dispositius electrònics que cedeix l’Ajuntament a les residències de gent gran del municipi per a facilitar que les persones residents puguin mantenir videoconferències amb les seves famílies.

Pel que fa als tests del Covid-19 que s’han fet a les persones residents, Pineda ha confirmat que dels 87 tests que s’han realitzat, 65 han sortit negatius i 22 positius, i ha explicat que els testos als sociosanitari es faran un cop s’hagin fet els testos a totes les residències.


 


 


 

Acció Social

Pel que fa a les accions de suport i protecció de la ciutadania en aquesta nova situació generada arran de la pandèmia, Pineda ha confirmat que la setmana vinent es començaran a repartir les primeres 15 targetes moneder assignades a famílies en situació de risc I que s’han quedat sense ingressos a causa del confinament. L’alcalde també ha destacat que durant la setmana passada des de Serveis Socials de l’Ajuntament es van rebre gairebé un centenar de trucades i es van gestionar 56 entrevistes telefòniques per temes d’assistència social.

Pineda també ha recordat la intensificació del contacte que s’ha fet amb les entitats solidàries del municipi, ha parlat de la Xarxa de Suport creada recentment a Caldes, i ha confirmat la confecció i el repartiment de lots de seguretat i protecció (mascaretes, guants, productes de neteja) en coordinació amb Creu Roja, per algunes famílies que no disposen d’aquests elements de protecció i que compten amb algun familiar positiu de Covid-19.

Habitatge

L’alcalde ha destacat la gran quantitat de consultes (285 fins ara) sobre subvencions i ajudes al pagament del lloguer i ha recordat els 55 ajuts gestionats de fins a 200€ al mes, i corresponents a persones de més de 65 anys. També ha explicat que las majoria de consultes rebudes aquests dies a l’Oficina d’Habitatge estan relacionades amb sol·licitud d’informació sobre la moratòria del lloguer que contempla el Reial Decret del Ministeri, l’assessorament jurídic i la mediació per a l’ajornament del pagament del lloguer i sobre la borsa de lloguer municipal.

Economia i Atur

L’alcalde ha expressat la seva preocupació per l’increment de 37 persones aturades el mes de març, una xifra que segurament augmentarà amb les dades d’abril.

Pel que fa als ERTOS no es disposen de xifres oficials de Caldes, però a nivell comarcal s’han tramitat més de 4000 sol·licituds que representen més de 26000 persones (26562) de la comarca es troben en expedients de regulació temporal.


Seguretat Ciutadana

En l'àmbit del control de les persones, l’alcalde ha actualitzat les xifres amb 110 denúncies per no respectar el confinament, i les 1953 identificacions ordinàries (774 a vehicles i 1179 a persones que anaven a peu), i ha recordat la tasca de suport assistencial que també fa la policia, amb gairebé un centenar de serveis assistencials. Podeu ampliar la informació sobre la tasca policial calderina seguint l'enllaç

Calendari fiscal

Pel que fa al calendari fiscal, l’alcalde ha destacat la importància de la confecció d’aquest nou calendari I per la seva complexitat, ha recomanat que la gent se’l miri al web. Per a més informació, seguiu l'enllaç

Sant Jordi

Finalment, i tenint en compte la coincidència de la roda de premsa d’avui amb la diada de Sant Jordi, lsidre Pineda ha acabat la sessió recomanant dos llibres de persones calderines, un de Maria Plana (“Viva i amb memòria”) i un de Raül Romeva (“Des del banc dels acusats”).

 

Darrera actualització: 23.04.2020 | 14:32