L’Ajuntament fa una aportació econòmica al projecte de manteniment d’una fàbrica de sabó als campaments Saharuís

Dilluns, 15 de juny de 2020 a les 12:32

L’Ajuntament de Caldes de Montbui ha fet una aportació de 2.500 euros al projecte de manteniment d’una fàbrica de sabó de Smara als campaments de refugiats al desert de Tinduf. El sabó es distribueix a tots els hospitals, centres sanitaris i dispensaris.

El Consistori ha accelerat el tràmit per poder fer una aportació econòmica d’urgència al projecte de manteniment d’una fàbrica de sabó situada a Smara, als campaments de refugiats sahrauís.

Es tracta d’un projecte del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament promogut per l’entitat Yalah solidaris amb el poble sahrauí de Sant Adrià del Besòs i que està gestionat pel Ministeri de Salut Pública de la RASD. L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar resposta a les necessitats dels campaments de refugiats sahrauís, especialment en temps de pandèmia i crisi sanitària.

La fàbrica de sabó produeix i distribueix sabó neutre als diferents equipaments com ara hospitals, dispensaris, escoles, etc on hi ha un greu problema de manca d’higiene i per tant un increment de malalties infeccioses. L’Ajuntament veu important aquesta aportació per la necessitat d’evitar el contagi de malalties i sobretot, en el moment actual, la COVID-19.

Una representació municipal va viatjar als campaments i va tenir l’oportunitat de conèixer el projecte que està en la línia de cooperació que es fa des del municipi.


 

Darrera actualització: 15.06.2020 | 12:32

Imatges