L’Ajuntament denuncia davant la Policia Local els actes vandàlics reiterats que han suposat la mort de 10 plataners

Dimarts, 24 de maig de 2022 a les 09:00

La Policia ha iniciat les investigacions per identificar el responsable d’haver mort 10 plataners plantats al carrer de Josep Calvó. La retirada i substitució dels exemplars morts costarà 7.000 euros

L’Ajuntament ha presentat una denúncia davant de la Policia Local per identificar el responsable o responsables d’un acte vandàlic que ha acabat provocant la mort de 10 plataners. Els arbres, d’uns 30 anys d’edat i un diàmetre d’uns 40 cm, estan plantats al carrer de Josep Calvó. 

Els exemplars han estat vandalitzats en diferents moments al llarg de l’últim any. En concret, els autors d’aquests atacs han fet servir una màquina tipus trepant per foradar el tronc dels arbres, just a tocar del terra. Un cop fet el forat fins al nucli del tronc, presumptament, se’ls injectava algun producte químic per provocar la mort de l’arbre.

La denúncia presentada davant la policia té com a objectiu esbrinar qui pot estar al darrera d’aquesta actuació vandàlica perquè assumeixi les responsabilitats legals i econòmiques d’aquesta acció. La retirada i substitució dels exemplars morts tindrà un cost aproximat d’uns 7.000 euros. L’Ajuntament ja ha iniciat els tràmits per retirar els arbres morts perquè ara suposen un perill per a la seguretat. 

Darrera actualització: 23.05.2022 | 14:54