L’Ajuntament de Caldes lliura 15 nous Certificats d’Acollida

Divendres, 25 d'octubre de 2019 a les 13:45

Una quinzena de persones, de diferents països del centre i el sud d’Amèrica i d’Àfrica reben el Certificat d’Acollida després d’haver superat amb èxit el circuit formatiu que s’ofereix.

L’alcalde Isidre Pineda i la regidora de Nova Ciutadania, Cooperació i Solidaritat, Ángeles Llive han fet el cinquè lliurament dels Certificats d’Acollida, en aquesta ocasió a 15 persones, noves veïnes de Caldes de Montbui, arribades a Catalunya procedent d’altres països. Els Certificats acrediten haver superat amb èxit el circuit formatiu del Servei de Primera Acollida. L’alcalde ha afirmat que el lliurament d’aquests certificats és una mostra més de la voluntat d’acollida del poble i del país i, alhora, de la voluntat d’integració i del compromís amb el seu arrelament d’aquestes quinze persones

El lliurament s’ha fet a la sala de Plens aquest migdia.

De les 15 persones que han obtingut el certificat, 5 provenen d’Hondures, 2 de Colombia, 2 de Veneçuela, 1 de Bolívia, 1 de Brasil, 1 de Guatemala, 1 de Panamà, 1 de Paraguai, i 1 de Mali.

L’Ajuntament de Caldes de Montbui ha lliurat un total de 51 Certificats des de l’activació del Servei de Primera Acollida, l’any 2015.

El Servei de Primera Acollida

El Servei de Primera Acollida és un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones arribades d’altres països que ofereix l’Ajuntament de Caldes de Montbui i la Generalitat de Catalunya. El servei inclou tres mòduls formatius:

  • Mòdul A (Llengua): per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials.
  • Mòdul B (Coneixements laborals): informació sobre el mercat de treball amb una durada mínima de 15 hores.
  • Mòdul C (Societat catalana): coneixements del municipi i els serveis de l’entorn més proper amb una durada mínima de 15 hores.

 

Darrera actualització: 25.10.2019 | 13:52