L’Ajuntament de Caldes de Montbui renova el seu compromís amb la Reempresa per garantir la continuïtat de les empreses del territori

Dilluns, 12 de febrer de 2018 a les 00:00

El Punt d’Atenció de Reempresa ubicat  La Piqueta - Centre de Desenvolupament Econòmic, ha evitat el tancament de 3 empreses ajudant a mantenir més de 9 llocs de treball al municipi

Jordi Solé, alcalde de Caldes de Montbui

Rosa Serra, coordinadora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona

Xavier Panés, membre del Comitè Executiu de la Cecot i empresari de Caldes

L’Ajuntament de Caldes de Montbui ha renovat, el divendres 9 de febrer a la tarda, el seu compromís amb el Centre de Reempresa de Catalunya. El municipi disposa des del desembre de 2014 d’un punt d’atenció de Reempresa ubicat a La Piqueta – Centre de Desenvolupament Econòmic. Aquest punt d’atenció ofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa  com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu del programa és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat. 

A l’acte hi ha participat l’alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, la coordinadora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Rosa Serra, el membre del Comitè Executiu de la Cecot i empresari de Caldes, Xavier Panés i el director del programa, Albert Colomer.

El punt d’atenció del Servei de Reempresa de La Piqueta dóna servei a Caldes de Montbui des de l’any 2014 i també a Bigues i Riells, Sant Feliu de Codines i Santa Eulàlia de Ronçana des de l’any 2016.

En aquests tres anys (2015 – 2017), el servei ha aconseguit tres cessions amb èxit, que han permès mantenir nou llocs de treball.  Durant aquest temps, La Piqueta ha donat d’alta 35 persones reemprenedores i ha rebut l’oferiment de participar en el programa de 10 empreses.   

Les 3 reempreses d’èxit han generat una inversió induïda de més de 320.800 euros.

Pel que fa al global del país, el nombre de reempreses d’èxit arriba ja supera les 1.500 generant una inversió induïda de més de 65M d’euros. Per sectors, el comerç representa un 35% del total de casos d’èxit, seguit pel sector de l’hostaleria i el sector serveis que representen un 30% i un 28% de les reempreses d’èxit respectivament. La indústria o altres sectors com l’immobiliari o el de les reformes representen el 7% restant.

 

PROGRAMA DE REEMPRESA A CALDES DE MONTBUI

Al llarg dels darrers 3 anys 2015-2017 des del Punt d’atenció del Servei de Reempresa de Caldes de Montbui, s’ha donat suport, a través d'un consultor especialitzat, als empresaris que volen cedir la seva empresa a un altre, perquè continuï amb l'activitat i a les persones emprenedores que volen reemprendre. Aquesta tasca es va iniciar a nivell local i des de 2016, data d’ampliació del conveni, s’ha ampliat la tasca als municipis de Bigues i Riells, Sant Feliu de Codines i Santa Eulàlia de Ronçana. Aquesta tasca es desenvolupa amb la col·laboració de la Mancomunitat de la Vall del Tenes que ofereix serveis de desenvolupament econòmic conjuntament amb Caldes de Montbui en el marc dels Centres Locals de Serveis a les Empreses de la Diputació de Barcelona.

L'objectiu principal del programa és i ha estat el d’evitar el tancament de negocis, mantenir en funcionament les activitats, salvaguardar els llocs de treball existents i donar valor a l'esforç desenvolupat en la creació i creixement de l'empresa al llarg de la seva trajectòria.

Les principals actuacions que s’han realitzat els darrers 3 anys han estat:

Persones Reemprenedores

S’ha donat d’alta un total de 35 persones reemprenedores al Servei informant-les de possibles ofertes d’empreses cedents i derivant-les a trobades de matching per fer contactes amb empreses.

De les 35 persones reemprenedores que han passat o estan actives al servei, 3 persones han aconseguit tancar amb èxit  una operació de cessió i actualment són titulars del seu propi projecte d’empresa.

Empreses Cedents i processos

S’han donat d’alta 10 empreses cedents en aquest període. Al llarg d’aquest temps, s’han iniciat 38 processos de negociació entre aquestes 10 empreses i diferents persones reemprenedores interessades en la seva compra. Actualment 5 d’aquests processos continuen actius i es troben en negociacions entre empreses cedents i persones reemprenedores.

Casos d’èxit

El Punt d’atenció del Servei de Reempresa de Caldes de Montbui ha aconseguit concloure en èxit 3 processos de cessió entre empreses cedents i persones reemprenedores. Els casos d’èxit corresponen a activitats de Producció, Serveis de menjar preparat i Serveis de perruqueria.

Tasques de difusió i promoció de la Reempresa

En aquest període d’actuació s’han realitzat diferents tasques de difusió del servei, directament a empreses i persones interessades i també a través de diferents prescriptors del territori. Les principals accions realitzades han estat:

·         Visites a prescriptors (entitats bancàries, assessories d’empreses i notaries) amb informació detallada del servei per als seus clients.

·         Sessions informatives a prescriptors públics del territori (altres departaments de l’Ajuntament de Caldes de Montbui i Mancomunitat de la Vall del Tenes).

·         Mòduls informatius sobre la Reempresa a totes les sessions de foment de l'emprenedoria que es realitzen des del servei d’emprenedoria (es realitzen 2 a l’any) i les sessions d’emprenedoria que es realitzen dins les accions de formació ocupacional.

·         A totes les accions formatives dirigides a persones emprenedores i empreses s’inclou una píndola on s’informa del servei de Reempresa.

·         Difusió de diferents informacions del servei a través del butlletí electrònic de La Piqueta (900 subscriptors).

·         Visites a empreses del territori en procés de venda o possible tancament.

·         Col·laboració i participació a la Matinal de la Reempresa realitzada a Granollers 29 de març de 2017, amb la participació de dues empreses Cedents de Caldes de Montbui.

·         S'ha reeditat (1000 unitats) i difós el díptic informatiu de Reempresa i s'ha repartit per entitat prescriptores i dependències de l'Ajuntament de Caldes de Montbui. També s'ha inclòs la informació al díptic informatiu de La Piqueta, dirigit a les empreses i persones emprenedores.

·         Es difon de manera contínua la informació del Servei de Reempresa a través del web de l’Ajuntament de Caldes de Montbui i les pantalles informatives que té distribuïdes per diferents equipaments.

 

Darrera actualització: 12.02.2018 | 12:40

Imatges