L’Ajuntament continuarà destinant el 0,7% a cooperació

Dimecres, 30 de setembre de 2020 a les 14:15

En la darrera trobada de la Taula de Cooperació, l’Ajuntament reitera el compromís municipal de continuar destinant el o,7% a cooperació ja que en aquests moments la cooperació i la solidaritat te més sentit que mai

La 21ena trobada de la Taula de Cooperació, Solidaritat, Pau i Drets Humans, que ha tingut lloc de forma telemàtica aquest dimarts 29 de setembre, ha servit per posar de manifest que en aquests moments de crisi sanitària i econòmica, la cooperació te més sentit que mai i així ho ha expressat la regidora de Cooperació i Solidaritat Àngeles Llive que, juntament amb l’alcalde Isidre Pineda, ha presidit la Taula que, en fer-se de forma telemàtica ha comptat també amb la participació dels cooperants calderins Josep Artigas des del Senegal i Joan Serra des de Mèxic.

La sessió la va obrir l’alcalde Isidre Pineda que va felicitar la Taula per la feina feta i va expressar el compromís municipal de continuar amb el 0,7% en matèria de cooperació.

La Taula va escoltar els dos projectes de Caldes Solidària que opten a la convocatòria d’aquest any 2020 i que són, un de continuista al Senegal de la mà de Josep Artigas i un altre de nou al Nepal.que va presentar la responsable del projecte Mònica Sans.

El projecte del Senegal, que consisteix en la construcció del Centre Catalunya continua endavant amb empenta malgrat la covid-19 i les mesures preses al Senegal per mitigar-la. Ja hi ha construïda una Sala Polivalent, els lavabos i la tanca perimetral, però tal com recorda el cooperant Josep Artigas, el més important és que s’ompli amb els i les joves que han de donar vida al centre.

El projecte del Nepal, que porta per nom «Awasuka» que te un significant referent a programa de millora de l’habitat, consisteix en ajudar a eliminar el fum de les cuines del Nepal per tal de millorar la salut dels i de les nepaleses. El projecte que des d’aquí s’anomena «Cuines sense fum» vol contribuir a reduir el nombre de morts per inhalació de fums a les llars del Nepal, que s’estima en 24000 persones a l’any.

La sessió va comptar també amb la presència virtual d’un altre cooperant calderí, Joan Serra, tot i que en aquesta edició no presenta projecte.

Al torn obert del final de la sessió es va generar un dels millors moments de de la Taula ja que els tres cooperants (Josep Artigas, Monica Sans i Joan Serra) es varen intercanviar contactes amb ganes de compartir i idear noves formes de cooperació.

L’alcalde Isidre Pineda viatjarà a Mòria amb el Fons Català de Cooperació

Isidre Pineda, que com alcalde de Caldes de Montbui, presideix el Fons Català de Cooperació, va explicar a la Taula de Cooperació que la setmana vinent viatjarà, juntament amb l’equip tècnic del Fons, a Mòria, a la illa grega de Lesbos, el camp de refugiats més gran d’Europa i que a principis de setembre va quedar arrasat per un incendi deixant prop de 13000 persones al ras i sense accés a aliments bàsics, aigua i serveis de salut, una situació especialment greu en el context actual de crisi sanitària.

Des del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i el municipalisme català, veiem amb preocupació aquesta situació. Per tal de donar una resposta efectiva i pal·liar el patiment de les persones atrapades a Lesbos, el Fons Català està desenvolupant projectes a l'illa de Lesbos de la mà de diverses entitats en el marc de les campanyes Món Local Refugi i Món local Covid-19. També s'està fent una identificació de necessitats segons el context actual per tal de detectar propostes adaptades a la nova conjuntura.


 


 

Darrera actualització: 30.09.2020 | 14:16

Imatges

A la Taula també hi van ser-hi presents de forma telemàtica els cooperants calderins PEre Artigas des del Senegal i Joan Serra des de Mèxic