L’Ajuntament aprova l’ajornament de taxes i impostos mentre dissenya la implementació del Pla de xoc econòmic

Dimecres, 22 d'abril de 2020 a les 13:50

A petició de l’ORGT, l’Ajuntament estudia noves formes per a l’activació del pla de mesures urgents extraordinàries i manté la decisió de destinar un milió d’euros per pal·liar l’afectació econòmica local de la crisi de la COVID-19

L’Ajuntament ha aprovat un nou calendari fiscal que ajorna tots els rebuts de taxes impostos a partir de setembre (excepte l’Impost de vehicles, que finalitza l’1 de juliol).

Consulteu el nou calendari al document adjunt. També trobareu tota la informació i totes les possibilitats de tràmits (pagaments, anul·lacions de domiciliacions, etc) a l’enllaç https://orgtn.diba.cat/ca/.

L’ajornament permet al govern tenir més temps per estudiar de quina manera es fan efectius els ajuts del pla de xoc econòmic local que ha de alleugerir la càrrega fiscal de famílies i activitats econòmiques del municipi i al qual l’Ajuntament destina un milió d’euros del pressupost municipal.

Les dues alternatives de treball que s’obren són:

  • instar a l’Estat perquè modifiqui la Llei Reguladora de les Hisendes Locals i doni més autonomia a l’ens local, fet que permetria la suspensió directa de taxes i impostos previstos al pla de xoc;

  • o obrir línies de subvencions per millorar els efectes econòmics negatius de la crisi del COVID-19 si el Reial Decret espanyol manté el redactat actual.

Taxes suspeses

D’altra banda, l’Ajuntament recorda que no es girarà cap rebut de cap servei públic no prestat des de l’activació de l’estat d’alarma, a mitjans de març. Per tant, no es cobraran serveis com escoles bressol municipals, Taller d’Art, Escola de Música, mercat setmanal, Casal d’Estiu, Club Jove, Activitats Gent Gran, Caldes Emprèn, ocupació de via pública per terrasses.

Mesures directes d’activació del comerç local

En paral·lel, s’ha obert ja un espai de diàleg amb el sector comercial calderí per tal de definir un projecte de mesures de suport al comerç local. Es destinaran 200.000€ a dinamització i a foment del comerç local on line.

Darrera actualització: 22.04.2020 | 13:58