L’acte institucional de la Diada reuneix més d’un centenar de persones a la plaça de l’Onze de Setembre

Dilluns, 13 de setembre de 2021 a les 00:00

La Diada Nacional es torna a celebrar a la plaça de l’Onze de Setembre i recupera el Pilar de la Senyera dels Castelleres, l’acompanyament de les corals calderines i la presència de públic

L’acte institucional de la Diada es va celebrar a Caldes de Montbui amb l’assistència de més d’un centenar de persones de públic, que van omplir la plaça de l’Onze de Setembre. La celebració, tot i estar adaptada a les restriccions sanitàries actuals, va permetre recuperar bona part del funcionament tradicional, amb presència de públic, després de que l’any passat la pandèmia obligués a fer-lo de forma restringida a l’interior de les Termes Romanes.

L’acte va comptar amb la presència dels regidors de bona part de les formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament (ERC, PSC, JxCat i la CUP), així com també amb representants de la quinzena d’entitats culturals, socials i esportives que van participar també en l’ofrena floral (Arquers del Negrell, Aspadint, Associació Jardí Santa Susanna, Castellers de Caldes de Montbui, Coral del Centre, Club Natació Caldes, Fundació Santa Susanna, Grup d’Entitats Independentistes de Caldes, la Penya Blaugrana calderina i la UCIC).

La celebració de la Diada va suposar també el retorn dels Castellers de Caldes de Montbui en una actuació oficial després de la pandèmia. En aquest cas, van donar el tret de sortida de l’acte amb la presentació d’un pilar de quatre que va servir per desplegar la senyera. D’altra banda, l’acte també va comptar amb la participació de membres de les diverses corals del municipi (Guisla, del Centre, Caldes Groga, Gospel, El Calderí i Joan Valls) que van preparar de forma conjunta la interpretació de l’himne Els Segadors.

Els actes de celebració de la Diada van començar el divendres 10 de setembre a la nit amb la marxa de torxes que es va transformar en un acte commemoratiu a la plaça de l’U d’Octubre sota el lema "La lluita continua". Posteriorment a aquest acte, organitzat pel Grup d’Entitats Independentistes de Caldes, a la mateixa plaça es va celebrar el Concert de sardanes amb la Cobla Ciutat de Terrassa a càrrec de l’Agrupació Sardanista Calderina.

Podeu accedir a la galeria d’imatges de l’Acte Institucional a través d’aquest enllaç:

Galeria d’Imatges

 

Darrera actualització: 13.09.2021 | 14:18