La Xarxa 0-6 arrenca el curs 2022/2023 amb una trobada a l’escola El Calderí

Dimecres, 9 de novembre de 2022 a les 00:00

Les reunions de la Xarxa 0-6 s’ha reprès aquest novembre amb una visita a l’escola El Calderí. A les trobades hi participen els i les professionals de 1r i 2n cicle d’Educació Infantil de totes les escoles del municipi

Primera reunió de la Xarxa 0-6 del curs 22/23. Dilluns 7 de novembre es va celebrar la primera trobada d’aquest curs escolar amb una visita a l’escola El Calderí. Amb aquesta reunió es completen les visites a les escoles de 1r i 2n cicle d’Educació Infantil de Caldes de Montbui. Ara, les sessions continuaran amb l’objectiu de continuar millorant aquesta etapa educativa i donar a conèixer la importància que té en el procés educatiu i el desenvolupament dels infants.

A la Xarxa 0-6 de Caldes de Montbui hi participen les mestres i educadores dels centres educatius que treballen amb els infants de 0 a 6 anys. En concret, es reuneixen els professionals de les escoles bressol municipals La Lluna i Gegant del Pi, i l’escola bressol Els Peixets, així com també de les escoles El Calderí, El Farell, Montbui i Escola Pia. A les trobades, també es convida a les AMPA i AFA de tots aquests centres educatius per comptar també a l’opinió de les pròpies famílies.

La Xarxa 0-6 de Caldes de Montbui neix el març del 2008 a partir d’una proposta del Consell Escolar Municipal. Després de més d’una dècada, la iniciativa ha servit per facilitar el trànsit dels infants de les escoles bressol als centres educatius d’infantil i primària perquè aquestes sessions de treball la coordinació dels professionals d'aquests dos cicles, el  de 0 a 3 anys i el de 3 a 6 anys.

Durant el curs, s’organitzen sessions de treball i xerrades per treballar i reflexionar sobre temes com la documentació i el traspàs d’informació a les famílies, la participació de les famílies a l’escola, l'adaptació/acollida als infants, l’educació emocional o el traspàs d’informació entre els dos cicles. Paral·lelament, tots els participants consensuen criteris sobre com organitzar els processos d'adaptació i acollida als nous centres i sobre com fer del pas de cicle amb una continuïtat educativa, sense que l'infant i la família percebin un trencament. També es duen a terme visites que permeten als infants que finalitzen l'escola bressol conèixer els seus futurs centres d'educació infantil i primària.

Darrera actualització: 09.11.2022 | 14:29