La violència invisible contra les dones centra els actes del 25-N

Divendres, 26 de novembre de 2021 a les 12:00

“Violències (in)visibles: Caldes lliure de violències masclistes” ha estat el lema central dels actes organitzats en motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència envers les dones

Les activitats programades en motiu del 25-N han culminat, aquest dijous, amb la lectura conjunta dels portaveus de totes les formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament del manifest del Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència envers les dones. Aquest acte ha posat el punt i final a un mes durant el qual s’han dut a terme un seguit d’activitats com xerrades, teatre o conferències, organitzades de manera transversal des de diferents departaments de l’Ajuntament.

El lema d’enguany, “Violències (in)visibles: Caldes lliure de violències masclistes” ha tingut com a objectiu posar èmfasi en tots els tipus de violència que pateixen les dones. I, més especialment, en aquelles anomenades “invisibles” per les seves formes subtils i arrelades a la societat. I es que, els feminicidis, les violacions i les agressions físiques son només la punta de l’iceberg de les violències. Per això, des de la regidoria d’Igualtat, Feminismes i Polítiques LGTBIQ+ s’ha volgut posar èmfasi en aquest missatge per tal d’arribar fins l’arrel del problema i sensibilitzar la ciutadania sobre totes les discriminacions i violències que pateixen les dones en el dia a dia.

Un dels elements més visuals ha estat la instal·lació a l’entrada de la Casa de la Vila d’una estructura triangular de dos metres d’altura amb el lema “Diem Prou a les Violències Masclistes”. En una de les cares hi havia el llistat de noms de totes les víctimes de violència masclista del 2021. En una altra de les cares la ciutadania hi ha deixat desenes d’escrits amb els seus desitjos o reivindicacions en relació a la violència masclista.

Precisament, el 25-N ha coincidit amb l’aprovació en el Ple ordinari de novembre del “Protocol municipal sobre violències masclistes i LGTBI-fòbiques en l’espai públic i contextos d’oci”.

Darrera actualització: 26.11.2021 | 13:43