La vila passa de 7 a 9 desfibril·ladors

Dimarts, 10 de juliol de 2018 a les 12:00

Caldes és Vila Cardioprotegida amb 7 desfibril·ladors en funcionament, més tres que s’incorporaran aquest any per atendre Can Regasol, Font dels Enamorats i Torre Negrell

Núria Carné, regidora d'Esports

Josep Busquets, administrador de Busquets i Bellavista

 

Al 2014 l’Ajuntament de Caldes de Montbui va esdevenir Vila Cardioprotegida amb l’adquisició de tres Desfibril·ladors Externs Automàtics(DEA) que poden ser usats fora de l’àmbit sanitari, afegits al que ja tenia el municipi instal·lat a Les Cremades. El gener del 2017 es va ampliar la xarxa adquirint tres nous aparells més.

Avui, en roda de premsa, s’ha presentat la previsió d’instal·lar 3 aparells més a Can Regasol, Font dels Enamorats i Torre Negrell durant l’any 2018. Núria Carné, regidora d'Esports i de Comunicació i Informació Ciutadana, ha estat l’encarregada de donar a conèixer la nova previsió. L’ha acompanyada Josep Busquets, administrador de Busquets i Bellavista S. L., qui va gestionar, amb la Fundació Barcelona Salut, la instal·lació del DEA de la pl. Moreu, en el marc d’un programa general de promoció d’aquests aparells que fa l’entitat AXA Assegurances.

L’objectiu és tenir la vila el més cardioprotegida possible, d’aquí que l’Ajuntament hagi gestionat l’obtenció de nous aparells per arribar també a la majoria de barris perifèrics. La finalitat d’aquests aparells és proporcionar assistència en el menor temps possible davant d’una emergència en casos d’aturada cardíaca. Per això, els desfibril·ladors automàtics funcionen les 24 hores i es poden fer servir sense formació específica prèvia. Tot i així, des d’un primer moment, l’Ajuntament ha convocat formacions obertes a la ciutadania. L’any passat van fer la formació a 90 persones, i es preveu fer-ne una propera a la tardor.

De la xarxa de desfibril·ladors de la que disposa la vila, el que està instal·lat a la plaça Moreu ha estat cedit per la Fundació Barcelona Salut gràcies a la gestió de Josep Busquets, i la resta provenen de les subvencions de la Diputació. Els situats a la façana de l’Ajuntament, al Pavelló Municipal d’Esports Bugarai i la Casa dels Mestres, instal·lats al 2014, tenen una subvenció de 2.000€. Els ubicats al Local Social del Farell, el Local Social Els Saulons i al pavelló Municipal de Les Cremades instal·lats al 2016 tenen una subvenció de 4.000€, i finalment els aparells que es preveu situar aquest any en curs 2018 Can Regassol, Torre Negrell i La Font dels Enamorats, tindran una subvenció de 4.500€. Del manteniment anual de tots els aparells se’n farà càrrec l’Ajuntament.

La ciutadania interessada en rebre la formació sobre els Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA) poden adreçar-se a esports@caldesdemontbui.cat.

Darrera actualització: 10.07.2018 | 18:07