La Via del Pintxo torna a Caldes

Dijous, 19 de maig de 2022 a les 13:00

Del 26 de maig al 3 de juny torna a Caldes de Montbui la Via del Pintxo, una mostra gastronòmica en petit format dels bars i restaurants del municipi que ja estan creant els millors pintxos

La V edició de la Via del Pintxo tindrà lloc entre el 26 de maig i el 3 de juny i comptarà amb la participació de 13 establiments. L’edició d’enguany és la primera que es fa després de la pandèmia i es reprèn tal i com es va deixar l’any 2019, l’any en que es va celebrar per darrera vegada.

Aquesta nova edició s’ha presentat avui a la plaça de l’Església, davant de l’Ukiyo Sushi bar, establiment guanyador del premi al Pintxo de la darrera edició. A l’acte hi han participat l’alcalde Isidre Pineda, la regidora de Turisme i Termalisme, Carme Germà, un representant de l’Associació Projecte Mexcla’t i diferents representants dels establiments participants a la Via del Pintxo 2022.

Amb el patrocini de l’ajuntament de Caldes i de la marca cervesera Damm, l’Associació Projecte Mexcla’t, han presentat aquesta nova edició amb la il·lusió del retorn de la gent als carrers. La Via del Pintxo és un espai de trobada en que els establiments participants posen tot l’enginy per presentar creacions que donin a conèixer la gran qualitat de la gastronomia calderina.

La V Via del Pintxo manté l’import de la darrera edició, tot i l’increment de preus registrats a nivell general. Així, els establiments participants han fet un esforç per oferir un pintxo i un beure pels 2,5€ habituals i tothom en podrà valorar el sabor, la presentació i l’originalitat.

Els premis

Bars i restaurants de Caldes competiran pels tres premis que promou aquesta activitat gastronòmica: el Premi Via del Pintxo, que atorga un jurat professional; el Premi Turístic de Caldes, que atorga la regidoria de Turisme i que valorarà la utilització de productes de proximitat, i el Premi Pintxo Popular, que atorga el públic mitjançant el vot que dipositarà a les urnes dels establiments.

Com votar

Les persones consumidores podran votar el pintxo (de 0 a 10) a cada establiment introduint el seu vot en una urna. A banda, les persones rebran una targeta amb sis caselles per anar timbrant a cada restaurant, bar o cafeteria on facin consumició del pintxo a concurs fins arribar a completar els sis establiments. Un cop completada, la targeta -que també ha de contenir les dades personals de la persona que ha fet les consumicions- s’introdueix també en la urna per entrar al sorteig dels premis de la Via del Pintxo d’enguany.

Els 13 establiments participants d’enguany són: Àgora d’Apindep, Balneari Broquetas, Cafè del Centre, Can J, Festuk Cafè, Cafeteria Fundació Santa Susana, Frankfurt Caldes, Gaudim, La Pelleria, Los Maños de Robert, Olimpo, Pelliz-Kito i Ukiyo Sushi bar.

Que entenem per pintxo?

S’entén per pintxo el producte d’elaboració culinària en petit format, de fàcil degustació, destinat a menjar-se directament amb les mans i que permet, en ocasions, la utilització d’algun petit utensili que faciliti la seva degustació com un escuradents o una cullera japonesa.


 


 

Darrera actualització: 15.06.2022 | 09:54