La Taula de Cooperació presenta els 3 projectes solidaris que opten a subvenció

Dimecres, 11 de juliol de 2018 a les 10:00

La Taula de Cooperació, Solidaritat, Pau i Drets Humans presenta els projectes que opten a la subvenció de 50.000 € per cooperació al desenvolupament i solidaritat amb els pobles més desfavorits

Dimarts 10 de juliol a la tarda, en un acte obert a tota la ciutadania, s’ha reunit la Taula de Cooperació, Solidaritat, Pau i Drets Humans de Caldes de Montbui a les Cases dels Mestres. Isidre Pineda, regidor de Cooperació i Solidaritat ha compartit amb la Taula, entre altres temes, els projectes que s’han presentat a la convocatòria 2018.

D’acord amb els criteris de transparència marcats per la pròpia Taula, totes les sol·licituds que es presenten han de ser exposades davant la Taula de Cooperació, Solidaritat, Pau i Drets Humans que és un espai de diàleg, de reflexió i de coordinació entre entitats socials i ciutadania. També, pels mateixos criteris, es compta amb un agent extern que valora objectivament les propostes i que és l’entitat Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. El Fons és una organització formada per diversos ajuntaments i destinada a desenvolupar polítiques de cooperació local descentralitzada al desenvolupament als països més desafavorits. L’Ajuntament de Caldes de Montbui n’és soci des de l’any 1992.

L’entitat Amics dels Infants del Marroc (IMA) ha presentat el seu projecte Aïn Sebaâ. Acompanyament de mares solteres i llurs infants, i inserció sociolaboral, Casablanca. En el Marroc, els infants nascuts fora del matrimoni i les seves mares són la població vulnerable més exposada a la discriminació, l’exclusió, la violència i l’explotació. Aquesta és un projecte de continuïtat de l’anterior convocatòria que va rebre 8.000 euros.

Per la seva banda, Caldes Solidària va donar a conèixer el projecte Centre Catalunya-Mampatim al poble Mampatim, regió de Kolda, Senegal. És un projecte similar al que es va impulsar a Sokone. L’objectiu és el desenvolupament humà i econòmic de la població del sector Fouladou de Mampatim i municipis veïns mitjançant la promoció dels joves.

Per últim Rotary Caldes de Montbui Cingles de Bertí va presentar el projecte WASH (Water, Sanitation and Hygiene) a l’Escola Tabingwa Schoool Luuka District, Uganda. La intervenció proposada inclou l’execució d’un programa de formació, sensibilització i corresponsabilització sobre la importància de l’aigua a la comunitat i a l’escola.

Una vegada escoltats, una comissió d’experts puntuarà els projectes. La previsió és que a principis de setembre es resolguin les quantitats a atorgar per a cada projecte.

En la mateixa sessió, el regidor de Cooperació i Solidaritat, ha informat de les despeses de cooperació de l’exercici 2017 i de la participació de Caldes de Montbui en el projecte Vacances en Pau, gràcies al qual 3 famílies calderines acullen 3 infants sahrauís aquest estiu.

Arnau Baulenes, jove cooperant, visita la Taula

La sessió de dimarts ha servit per posar en comú el resultat de la Convocatòria d’ajuts a joves per participar en activitats de voluntariat en cooperació al desenvolupament 2018. Enguany s’han presentat 8 joves interessats en participar en projectes de cooperació: 1 a El Salvador, 2 a Mèxic i 3 al Senegal.

En paral·lel, la Taula ha rebut la visita d’un veterà en aquestes convocatòries, Arnau Baulenes. El jove de 27 anys ha participat en diferents ocasions en estades com a cooperant oferint el seu assessorament com advocat expert en drets humans. El seu destí habitual, també aquest any, és El Salvador, un país on la població conviu amb la violència i la vulneració de drets continuades.

Aquest mes es resoldran els ajuts i a la Taula de setembre es donarà a conèixer la distribució dels 4.300€ amb els quals estan dotats.

Podeu consultar tota la documentació anterior de la Taula de Cooperació, Solidariat, Pau i Drets Humans a la web municipal http://bit.ly/taulacoop


 

Darrera actualització: 11.07.2018 | 10:01