La Taula de Comerç promocionarà la reobertura comercial

Dijous, 21 de maig de 2020 a les 10:45

L'elaboració d'un pla estratègic de comunicació i la realització d'un video promocional sobre la reobertura del comerç són les dues propostes més votades per la Taula de Comerç

En la darrera taula de comerç, celebrada el 13 de maig, un 62,5% dels establiments assistents van respondre l’enquesta per elegir les accions a desenvolupar aquest any 2020. Algunes d’aquestes accions ja havien sorgit de les taules de comerç realitzades l’any 2019, i d’altres, orientades a donar impuls a la recuperació i a la reactivació del comerç local de proximitat, responen de manera especial al moment actual. I és en aquestes precisament en les que es comença a treballar, amb l’elaboració de vídeos promocionals, i en la difusió de les activitats que s’impulsen per la pròpia Taula de comerç, per les entitats representatives de comerç i pels comerciants individuals, amb l’objectiu de dinamitzar i recuperar el comerç calderí i destacar-ne la seva qualitat en l’atenció i l’assessorament.

Les propostes valorades, per ordre de votació han estat:

1 - Pla estratègic de comunicació

2 - Vídeo promocional reobertura comerç

3- Formació especialitzada

4- Obertura en dissabtes tarda

5- Peatonalització de Pi i Margall

6- Aparadors

7- Senyalització

8- Adhesió a la Junta Arbitral de Consum (formació)

A partir d’ara es treballarà en les dues propostes més votades per tal de poder presentar ja un vídeo i propostes de promoció per a les xarxes socials en la propera trobada de la Taula de Comerç, prevista pel dimecres 27 de maig a les 15h

La Taula de Comerç, una entitat de poc més d’un any

Creada el 23 de gener del 2019 a instancies de l’Ajuntament i amb l’objectiu de proposar, compartir i consensuar accions de foment del sector comercial calderí, la primera Taula de Comerç va comptar amb la participació d’una quinzena de comerciants, i ha anat augmentant  al llarg de les trobades regulars que s’han anat celebrant.

Durant el 2019, la Taula de Comerç, que ha comptat amb un pressupost participatiu de 20000€, va fer 6 reunions, amb una participació d’uns 20 establiments calderins interessats en impulsar actuacions de dinamització i promoció del comerç local. Les persones participants, van valorar el 2019 com un any de treball intens, i complert ja que es va crear la taula, es va plantejar, es van definir i decidir actuacions, i es van  presentar les conclusions.

Justament ara fa un any, el maig del 2019, la Taula de Comerç es va posar a treballar en la creació d’un mercat virtual de comerç local per permetre i facilitar la compra i distribució a domicili a través d’una plataforma a Internet. I el juliol es van presentar als comerciants tres propostes de marca com a resultat de les sessions de treball de la Taula anteriors amb l’assessor de branding i es va demanar que votessin les dues que més els agradaven. Finalment, a la darrera taula, celebrada el 20 de novembre, es va presentar “Shop in Caldes” la marca més votada pels 30 establiments de comerç i serveis participants, i que va rebre un 81,25% dels vots.

Després de la presentació de la marca «Shop in Caldes», el gener d’aquest 2020, i de la seva implementació comercial a través del repartiment de bosses, la Taula de Comerç ha continuat treballant en la utilització de la marca, en la decisió de si s’implanta el projecte del Market place amb repartiment a domicili o recollida en consignes, i en les noves propostes presentades i votades en aquesta darrera trobada. En aquest sentit, les dues propostes més votades i en les que s’està ja treballant són l’elaboració d’un pla estratègic de comunicació sobre el comerç calderí i la realització d’un vídeo promocional sobre la reobertura del comerç després del tancament obligat per la crisi sanitària.

L’objectiu final de la Taula de Comerç, que compta amb el suport de PIMEC-Comerç Vallès Oriental, és dissenyar un Pla Estratègic del comerç calderí. Les seves trobades són obertes i, fins l’arribada de la crisi sanitària, tenien lloc els dimecres a primera hora de la tarda a Les Cases dels Mestres.

Més informació: Servei d’Empresa (La Piqueta, c. Dr. Delger, 6 – T. 93 862 70 25 – lapiqueta@caldesdemontbui.cat).


 

Darrera actualització: 27.05.2020 | 10:46